Archive for ‘Kenia/ Kenya’

January 1st, 2015

Het overzicht van De KunstKoets 2014.

Het was een prachtig jaar voor De KunstKoets, mooie ervaringen, fijne samenwerking met scholen, sponsoren en allerlei instellingen. De verwondering op de gezichten van de kinderen is mij goud waard. Een kunstwerk kunnen uitwerken en exposeren is een succeservaring voor de kinderen. Technieken, materialen, kunstgeschiedenis enz. Alles kwam langs en werd gretig opgepakt door de leerlingen. Soms was ik ook verbaasd hoeveel moois uit hun handen en brein kwam. Het perspectief van het kind is zo inspirerend!

April 24th, 2014

Groep 6 kralen van afvalmateriaal/Kenia-Recycle Art

De kinderen van gr 6 hebben deze ringen beschilderd met acrylverf. Zij hebben goed de kleuren en patronen van Kenia bekeken. Zie vorige post Meer Kenia/ More Kenya

 

April 23rd, 2014

Kleuters pimpen vazen voor: Kenia RecycleArt

De vazen waren eigenlijk heel vies bruin, voor een prikkie gekocht bij een recycle bedrijf. De kleuters hebben Kenia, de bevolking, dieren, maskers, kleuren en patronen goed bekeken. De vazen had ik voorbewerkt want anders is het te moeilijk voor de kleuters. Lesdoel is kennismaken met andere cultuur, ander land, Kenia, de manier waarop kinderen daar leven en het 2e doel was om zoveel mogelijk geld binnen te halen voor de kinderen in Kenia, voor lunch op school, en medische zorg. Het is vooral het mooie gevoel van: samen iets voor elkaar krijgen, iemand anders blij maken, je verplaatsen in een ander.

Na de braderie en sponsorloop was de opbrengst € 5500,-  Meer Kenia/ More Kenya

April 3rd, 2014

Ontwerpen met ringen, gr 7/Kenia- Recycle Art

Ontwerpen met gr 7: afval van een bedrijf, ringen, ringen en nog meer ringen dik en dun, heel leuk om mee te spelen.  Schilderen en verbinden,  op welke manier, dat mogen de kinderen van gr 7 zelf uitproberen (probleemoplossend werken). De oplossingen en composities van de kinderen worden geweldig! Ik keek mijn ogen uit, ik had zelf ook al flink wat mogelijkheden uitgeprobeerd met de ringen, maar wat zij bedachten. Geweldig, het is nog niet af, foto’s volgen. Dit is ook voor het Kenia Recycle Art project, nog meer mooie kunstwerken voor de braderie;)

April 2nd, 2014

Met kleuters patronen schilderen/Kenia

De groepen 1/2 hebben deze dienbladen beschilderd, met acrylverf. Om beurten mochten de kinderen hier aan werken. Zij hebben eerst de patronen van Kenia bekeken. Gezocht naar de kenmerken van patronen (ritme en herhaling in vorm en kleur).

Van een recyclebedrijf heb ik 10 dienbladen gekregen. Nu nog even de prijs bepalen voor de braderie. Als ik het aan de kinderen zelf vraag dan komen er hele hoge bedragen uit, bv. € 5000,-. Heerlijk, succeservaring en eigenwaarde!  Meer Kenia/ More Kenya

April 1st, 2014

Katachtigen maskers-Kenia/ Cat-like masks-Kenya /Recycle Art

In het Kenia project heb ik met gr 3 deze maskers gemaakt. We hebben eerst goed gekeken wat het verschil is tussen een luipaard en een jachtluipaard. Van Multimate afvalhout gekregen. De kinderen hadden met schetsen al flink geoefend op de kenmerken van de kat. Nu lekker groot uitwerken op een plank  met acrylverf en mooie nieuwe kleuren maken op hun palet. De snorharen heeft juf gemaakt met wat rotan. Af en toe krijg ik van mensen uit mijn omgeving, heel leuk ‘afval’ en daar ben ik altijd heel erg blij mee. De kunstwerken zijn te koop!!

Hier nog een mooi filmpje van Schooltv/ NPO, over katachtigen:Leeuwen, tijgers en cheeta’s zijn allemaal familie van de kat’.  Meer Kenia/ More Kenya


 

March 27th, 2014

Vissen mobile-Kenia/fish mobile-Kenya/Recycle Art.

Met gr 5 heb ik een vissen mobile gemaakt, van oude koffiezakken en plastic tasjes. Moeders van school waren zo lief om met een naaimachine op school te komen helpen. Super samenwerking en ze worden geweldig. Vis ontwerpen, uitknippen en dan heb je dus een patroontje. Deze patroontjes (min. 3 stuks) uit het plastic knippen en dan naar de naaimachine. Opvullen enz. ze hebben van alles geleerd, de kinderen weten nu wat een naaimachine is;).
Op de gang konden de kinderen om beurten hun (stevige) tak, wit schilderen, hier worden de vissen aan opgehangen. Het was 2 uur lang keihard werken, 4 moeders, de groepsleerkracht en ik maar wel heerlijk, om eens de hele middag lekker met één onderwerp bezig te kunnen zijn. De kinderen verveelden zich niet, waren hard aan het werk. Voor de kinderen was het nieuw, spannend en vonden steeds weer iets nieuws uit. Zo kun je een vlechtpatroon maken, de schubben uitknippen, allerlei leuke grappen uithalen om ogen te maken en/of gewoon patroontjes in het folie krassen.
Vooraf aan de les hebben de kinderen het filmpje en PPT: Kenia & Vis–Kenya & Fish /Recycle Art project
Meer Kenia/ More Kenya

March 25th, 2014

Afdruktecniek:vissen & Kenia /fish & Kenya – Recycle Art

Met gr 4, afdrukken van de vissen van Kenia gemaakt. De kinderen hebben kennisgemaakt met de vissen van Kenia, filmpje en PPT. Daarna vissen getekend en uiteindelijk afgedrukt op oude lakens. Volgende les, afmaken en ‘opspannen’ met takjes. Een wandkleedje maken is ook een mooi lesidee voor Moederdag. Wij gaan het op de braderie verkopen om de kinderen in Kenia te steunen. Meer Kenia/ More Kenya

March 22nd, 2014

Kenia prentenboek OB

Past mooi in het Kenia project, alle dieren komen langs;)

Meer Kenia/ More Kenya

March 5th, 2014

Afrikaanse Kettingen – Kenia/ African Necklaces – Kenya

Dit lesidee heb ik hier gevonden/ This teaching suggestion I have found here

Meer Kenia/ More Kenya