Archive for ‘reizen/vakantie’

January 1st, 2015

Het overzicht van De KunstKoets 2014.

Het was een prachtig jaar voor De KunstKoets, mooie ervaringen, fijne samenwerking met scholen, sponsoren en allerlei instellingen. De verwondering op de gezichten van de kinderen is mij goud waard. Een kunstwerk kunnen uitwerken en exposeren is een succeservaring voor de kinderen. Technieken, materialen, kunstgeschiedenis enz. Alles kwam langs en werd gretig opgepakt door de leerlingen. Soms was ik ook verbaasd hoeveel moois uit hun handen en brein kwam. Het perspectief van het kind is zo inspirerend!

July 3rd, 2014

KunstKoffers, workshop, veiling en de pers;)

Afsluiting van het project: KunstKoffers met Opa & Oma. Het was een mooie dag en ook nog wat geld kunnen inzamelen voor de verfpot van de bejaarden van het verzorginghuis! Iedereen super bedankt!!

Van 10-16u kon iedereen een workshop volgen, jong en oud. Vaders, moeders met kinderen heel erg leuk. Voor de senioren was de drempel om daadwerkelijk mee te doen nog een beetje te hoog.  Dus eens kijken, hoe we dat wel voor elkaar kunnen krijgen volgend jaar.

 

June 23rd, 2014

KunstKoffers in de etalages van Castricum!

De KunstKoffers waar de kinderen zo hard aan gewerkt hebben zijn af. Het grootste deel staat/ hangt in de etalage. De laatste koffers zetten de winkeliers vandaag in hun etalage. Voor de kinderen is het nu spannend om te kijken waar hun werk tentoongesteld staat maar natuurlijk ook om te kijken of zij een prijs hebben gewonnen, Spannend!! Prijzen liggen hier op mijn bureau klaar, lekker pannenkoeken eten met de geïnterviewde bejaarde. Negen prijzen van Johanna’s Hof, strandpaviljoen Zeezicht en Wier&ga, worden zondag uitgedeeld!!  Klik hier voor oudere post, thema: reizen.

June 11th, 2014

KunstKoffers met opa & oma groep 5,7,8/ Sokkerwei

De groepen 5, 7 en 8 van de Sokkerwei hebben keihard gewerkt aan hun ‘KunstKoffers’. Het kunstproject: Kunstkoffers met Opa & Oma’ wordt uitgevoerd door 320 leerlingen van verschillende scholen in Castricum. De koffers worden vanaf 20 juni tentoongesteld in verschillende etalages in het centrum van Castricum. De kinderen kunnen prijzen winnen: lekker pannenkoeken eten met de geïnterviewde oudere.

Heel veel fijne medewerking van de ondernemers mn van Lijstenmakerij Ida Bakker, Restaurant Wier&ga, Pannenkoekenhuis Johanna’s Hof, strandpaviljoen Zeezicht en boekhandel Laan.

Het moeilijkste deel komt nog, ik moet uit de 320 koffers, 9 prijswinnaars kiezen;)) Meer over dit project, onder thema: reizen-vakantie.

May 27th, 2014

KunstKoffers met opa & oma groep 5/ Sokkerwei

De eerste groep heeft zijn/ haar KunstKoffer gemaakt, leerlingen van gr 5. Kijk hier voor oudere posts/ KunstKoffers. Deze koffers van karton heb ik voor een heel mooi prijsje gekregen. Schilderen en plakken en de  reclame van Center Parcs is foetsie. Koffers zijn A4 formaat dus lekker mooi te bewerken. Als de KunstKoffer klaar is doen de kinderen het vragenformulier in de koffer. Later worden de koffers opgehaald bij de scholen en mag ik 9 prijswinnaars uitkiezen. Deze 9 kinderen mogen dan met de bejaarde die zij hebben geïnterviewd, pannenkoeken eten! Super gaaf dat Johannes Hof/ Bakkum, Zeezicht/ Castricum a/zee en Wier&ga/Castricum dit willen sponsoren!! Wordt vervolgd………..

May 21st, 2014

De KunstKoffers met Opa & Oma/Thema: reizen

Het mooiste plekje van een oudere, ik dacht dan neem ik het mooiste plekje van mijn moeder (Mokum), en ik houd van de woestijn. Dit is even een snelle opzet, combi van collage en schilderen (perspectief klopt nog niet;) en straks nog veel meer. De kinderen (320) interviewen ouderen, belangrijkste vraag is wat is uw mooiste plekje op de wereld, zij leggen dit uit in kleur en vorm, maar ook de emotie hierbij. Herinneringen, de plek kan in de achtertuin zijn of aan de andere kant van de wereld. Klik hier voor oudere post, thema: reizen.

De koffers kocht ik voor €0,25 per stuk, bij een recycle bedrijf.

 

May 10th, 2014

De Vliegende Koffer 1 + 2. Thema: Reizen – OB

May 8th, 2014

Welke route legt je koffer af? Thema: Reizen/Vakantie

Op dit moment ben ik bezig met een project: reizen, voor de basisscholen. Heel leuk om te doen. Nog druk met regelen, sponsor, prijzen, en prachtige locatie om alles te exposeren. Ik hoop dat ik ook workshops kan geven voor jong en oud. Het is nl een samenwerking van kinderen met ouderen.
Twee jaar geleden startte ik met schilderen in een verzorgingshuis. De bewoners genieten, heel leuk om te zien. Ik vind dat ieder verzorgingshuis een atelier zou moeten hebben. Eindelijk heb je tijd, ik zie dan een atelier voor mij waar je kunt kleien, schilderen enz.
Kunstenaars die langs komen om af en toe een gastles te geven. Omdat alles aan het veranderen is in de zorg wordt het schilderen ook toegankelijk voor mensen uit de wijk. Maar dan niet alleen de bejaarden of gehandicapten maar ook hun mantelzorgers kunnen deelnemen.