Archive for ‘Feest (KBW 2014)’

January 1st, 2015

Het overzicht van De KunstKoets 2014.

Het was een prachtig jaar voor De KunstKoets, mooie ervaringen, fijne samenwerking met scholen, sponsoren en allerlei instellingen. De verwondering op de gezichten van de kinderen is mij goud waard. Een kunstwerk kunnen uitwerken en exposeren is een succeservaring voor de kinderen. Technieken, materialen, kunstgeschiedenis enz. Alles kwam langs en werd gretig opgepakt door de leerlingen. Soms was ik ook verbaasd hoeveel moois uit hun handen en brein kwam. Het perspectief van het kind is zo inspirerend!

October 11th, 2014

Eindresultaat van schoolbreed kunstproject! #KBW

Met de creatieve hulp van een ouder en gr 8 hebben wij gisteren de expositie van de Van Reenenschool ingericht. Het KinderKunstMuseum van de Van Reenenschool is geopend van 17 okt t/m 26 okt) tijdens de Kunst10daagse van Bergen NH.

In de zomervakantie begonnen mijn voorbereidingen al, hoe bouw ik de leerlijn om naar dit thema: ‘Feest’. Dat vind ik altijd heerlijk om te doen, ideetjes, technieken en materialen combineren, uitproberen. Daarna is het echt tijd om te gaan werken met de kinderen, dan heb ik genoeg zitten plannen achter mijn PC, roosters, materialen bestellen enz.

Het mooiste is dan natuurlijk dat ik zie dat de kinderen genieten tijdens de les. Daarna evalueren, wat liep lekker, wat kan beter enz. Soms pakt iets veel beter uit dan ik ooit had kunnen bedenken en soms valt het tegen. Ik probeer altijd een uitdagende opdracht te vinden en te kijken door de ogen van een kind. Als ik creatief bezig ben word ik weer een kind, dus dat is niet altijd erg moeilijk voor mij. Lekker spelen met kleuren, vormen, materialen en een nieuwe techniek onder de knie krijgen.

October 10th, 2014

Blow up van snoep, groep7 #KBW

Maak een blow up van snoep, in dit geval dus Engelse drop. Dit was de opdracht bij het thema Feest /Kinderenboekenweek. De kinderen van gr 7 hebben mooi composities gemaakt van een paar snoepjes en dan heel groot schetsen. Heerlijke les en de kinderen vonden het natuurlijk ook een lekkere les, want waar snoep is…..is het feest!

In het echt zijn de kleuren heel helder, de iPad wilde niet meewerken;)

October 6th, 2014

Teken je favoriete stripfiguur, lekker groot. #KBW

Gr 5 heeft heerlijk groot gewerkt. Een openbaring voor de kinderen, hoe je kleuren kunt mengen met pastelkrijt . Van natekenen leer je heel goed kijken, hoe lopen de lijnen, hoe lopen zij t.o.v. elkaar (verhouding). Ik vind ze super geworden, maar de lol van de kinderen om dit te maken, zegt alles. Succeservaringen zijn heel belangrijk, de kinderen zijn zo trots op hun werkstuk. Dus op naar de expo inrichten, deze week op de Van Reenenschool.

Draw your favorite cartoon character, working in large format, with pastels.

October 4th, 2014

Met gr 8 expositie inrichten in de bibliotheek #KBW2014

Het was heel gezellig in de bibliotheek van Bergen. De kinderen van gr 8 hebben vóór openingstijd een prachtige installatie van boeken gebouwd. Heerlijk om te doen. Zij hadden ontwerpen gemaakt en hier heb ik uiteindelijk een combi van gemaakt. Natuurlijk voor de Kinderboekenweek, dus dat werd een muur en een taart in vorm van een halve piramide.

Daar hadden wij duizenden boeken voor nodig. De afgeschreven boeken werden hiervoor ingezet. Het bouwwerk van boeken werd afgemaakt met ballonnen (kaarsjes op de taart) en met slingers. Toen was het feestelijke kunstwerk/ decor af. Andere leerlingen hadden het druk met de andere kunstwerken uit te stallen.

Alle groepen van de Van Reenenschool hebben werkstukken gemaakt tijdens de BeVo lessen van De KunstKoets. Een 2D en een 3D kunstwerk, volgens de leerlijn. Dit is een deel (bieb expo van 3-15 okt) van het werk, het andere deel is te bewonderen tijdens de Kunst10daagse van Bergen (16-26 okt), op de Van Reenenschool.

Later in de ochtend kwamen de ouderen van De Marke, voor een lekker bakkie, maar ook de illustratie van gr 8 (collagetechniek met daarin foto’s van de ouderen verwerkt als Sneeuwwitje, Rood kapje, Assepoester of Winnetou;). Zij konden nu ook de portretten op doek bewonderen van gr 6, vorige week op school gemaakt.

Bibliotheek Bergen bedankt voor deze mooie samenwerking!!

October 2nd, 2014

Book Sculptures, bibliotheek en #KBW2014

Met De KunstKoets hebben de kinderen van de Van Reenenschool in Bergen hard gewerkt naar twee exposities. Morgenochtend, vrijdag 3 oktober om 11.30u,  wordt de expo door ouderen ( verz. tehuis De Marke) en de leerlingen van gr 8 geopend in de bibliotheek van Bergen. De expo duurt daar tot 15 okt. Vanaf 17-26 oktober is een groot deel van het werk, te zien op de Van Reenenschool, dit is tijdens de Kunst10daagse van Bergen. Morgen wordt het een feestje in de bieb. De expo wordt samen met de kinderen ingericht.

Deze boek sculpturen zijn gemaakt door de leerlingen van gr 7 en 8. Het was super gaaf om te maken, heel veel plezier aan beleefd (ook deze juf)

October 1st, 2014

Keramiek: boekensteunen beschilderen. #KBW2014


De KunstKoets was in gr 5 van de Van Reenenschool.
De kinderen hebben prachtige werkstukken gemaakt van klei, volgens de leerlijn. Deze week was het dan eindelijk tijd (na het drogen en bakken) om ze te mogen schilderen. Kinderboekenweek heeft als thema, feest, dus dan moet je daar ook feestbeesten van maken. leuke patronen gekke kleurtjes. Daar moet je gewoon wel blij van worden. De kunstwerken van de school zijn te zien in de bibliotheek van Bergen (3-15 okt) en op de Van Reenenschool (16-26 okt) tijdens de Kunst10daagse van Bergen NH.

September 25th, 2014

Kleuters: Feestschoenen voor de KinderBoekenWeek

De kinderen van gr 1/2 van de Van Reenenschool hadden bezoek van De KunstKoets. Zij hebben vanuit allerlei vormen een schoen getekend. Daarna met de primaire kleuren gespeeld. De veter mochten zij ook in mooie kleuren ecoline dopen. Wat een feestelijke kunstwerken van kinderen. Volgende week starten we met een expo in de school maar ook in de bieb van Bergen.
Preschoolers make party shoes. Once a year there’s ‘childrens books week’ this year the theme is: Party.

September 24th, 2014

Book Installation Timelapse/ #KBW2014

aMAZEme Timelapse (Created and Directed by Marcos Saboya and Gualter Pupo) 2

Een installatie van boeken! Heerlijk om dit eens met een heleboel kinderen te doen of liever nog, met de hele school. Elke groep met de groepsleerkracht een deel van de installatie! Het is gelijk een SOVA les (soc. vaardigheid)

 

September 18th, 2014

Portret tekenen, Nat. ouderenfonds, Rikistichting en #KBW2014

De Kunstkoets is dit schooljaar gestart bij de Van Reenenschool in Bergen. Schoolbreed, beeldende vorming met als thema: de Kinderboekenweek. Gr 6 gaat ouderen portretteren en hen vragen, naar de boeken van vroeger. Wat was voor hen het grappigste boek toen en waarom. Natuurlijk hoort daar koffie, limo en koek bij. De kinderen vertellen over hun grappigste boek. Daarna mogen de ouderen poseren voor een portretfoto. De opdracht voor de kinderen is dat deze foto grappig moet zijn, dus maak jouw model aan het lachen. Deze foto gebruiken zij om later te schilderen! Dus een filmpje zoals hierboven is een warming up. Expositie van het werk van de leerlingen is tijdens de KBW te zien in de bibliotheek van Bergen NH.
Meer Kinderboekenweek, kijk hier…..