Archive for ‘Pasen’

March 26th, 2015

Snel Paas-idee! Eieren stempelen. #knutselen

De foto’s zijn niet van superkwaliteit maar het lesidee, stempelen met aardappels geeft wel een snel en mooi effect. Op deze manier kun je paaseieren stempelen vanuit verschillende opdrachten. In dit voorbeeld wordt binnen het patroon de acrylverf aangebracht. Dit kan prima vanaf gr 5. Voor het uitsnijden van patronen zou ik kiezen voor gr 5/6, gutsen van het kleigereedschap en voor gr 7/8 lino gutsen of mesjes.

Voor de groepen 1 t/m 4 is het makkelijker om de stempel in de verf te dopen. Dit moet dan wel met beleid;) anders zie je de patronen niet meer.

Benodigdheden:

  • verf: acryl, plakkaat of blockprint/ lino verf
  • klein verfrollertje
  • papier/karton
  • aardappels
  • gutsen van het kleigereedschap  (veilig)
  • borden/ schotels eventueel papieren bordjes als palet.

Bron: Trapsuutjies

Werkwijze: Rol twee primaire naast elkaar op het bord, doe dit met een kleine verfroller. Op de foto zie je wat voor effect dat geeft. Je krijgt mooie overlopende kleuren. Niet meer dan twee primaire kleuren op één bordje, anders worden het vieze kleuren. Leerdoelen/lesdoelen: afdruktechniek, ritme en herhaling (patronen) en mengen van kleuren.Meer Pasen…..

March 25th, 2015

Snel knutsel-idee: werkbladen Paasmandjes

Hier wat snelle Paasmandjes om te knutselen. Ik vind dit niet echt creatief maar wel heel erg makkelijk voor kinderen om zelfstandig maken. Tja, als je eieren gaat zoeken op school, dan moet je natuurlijk wel iets hebben om de eieren in te stoppen. Klik op de werkplaten voor de vergrote versie. Van de puntzak heb ik nog een uitvoering zwart/wit zonder patroon. De zwart/witte platen (met en zonder patroon) heb ik ook in PDF, mail mij miekerozing@gmail.com,dan stuur ik jou het PDF bestand. Click on the picture for these easy easter printables, in the original size.

 

Bron.

Deze knip je bij de pootje in en zo zet je hem in elkaar. Meer Pasen…..

March 18th, 2015

Snel lesidee: Paaseieren van deeg of klei.

Leuk paas ideetje, gemaakt van de goedkope klei van de Action. De enige ervaring die ik heb met dat soort zelfdrogende klei is dat het vrij taai is en snel kan brokkelen. Ik heb dit idee gevonden op dit blog, daar wordt de tip gegeven dat je de eieren ook van brooddeeg kunt maken. De klei van Action laat je een nachtje drogen (groot voordeel) en brooddeeg moet je bakken, zie recept (laat nu wel de ecoline weg zodat je de eieren kunt schilderen).

Goed lesdoel:

Gr 1/2: primaire kleuren mengen, ritme en herhaling (in de kring bespreken wat patronen zijn (reeks), waar zie je patronen (kleding, behang, cadeaupapier enz).

Gr 3/4: secundaire kleuren mengen, patronen ontwerpen, laat de kinderen eerst patronen schetsen op een werkblad van eieren (werkblad: eieren leeg)

Makkelijk en een heel vrolijk resultaat! Dit gaan we vrijdag doen. Meer Pasen…..

 

 

March 16th, 2015

Snel lesidee: Paaseieren afdrukken.

Makkelijk lesidee, afdruk techniek voorjaar/ Pasen. Staat op dit blog. In de post van gisteren liet ik zien hoe je met aardappelstampers mooie afdrukken kunt maken. Nu is het niet simpelweg in de verf (plakkaat of acryl) dopen maar met een kwast verschillende kleuren op de stamper aanbrengen. De uitleg zie je op haar blog. Het gras zou ik anders doen, laat de kinderen het gras later eroverheen schilderen dat geeft de les goede lesdoelen. Lesdoel 1: zelf groene verf maken (primaire kleuren mengen) blijft toveren. Bovendien laat je de kinderen het gras later schilderen (als de eieren droog zijn) zodat ze deels over hun mooie eieren moeten schilderen (voor sommige kinderen een beetje eng om te doen;). Het 2e lesdoel is dan overlapping, waardoor perspectief/diepte ontstaat. Meer Pasen…..

 

 

 

April 15th, 2011

Egg Decorators/ Pasen

Meer Pasen…..

April 15th, 2011

How To Make Cool Easter Eggs/ Pasen

Meer Pasen…..