Archive for ‘Creatieve beroepen’

July 18th, 2014

Marit Törnqvist illustrator van prentenboek #KBW2014

Het Prentenboek, ‘Fabians feest’, van de Kinderboekenweek 2014, is dit jaar van de hand van Marit Törnqvist. De 60ste Kinderboekenweek (woensdag 1 t/m zondag 12 oktober 2014) viert het kinderboek, onder het motto Feest! Dat is in het Jeugdjournaal nov ’13, bekendgemaakt.
Het Prentenboek (groot formaat) is €6,95 euro te koop in de boekwinkel. Vanaf je dit boek kunt kopen is mij nog niet duidelijk. Ik ga op onderzoek uit, ik wil hem alvast kopen zodat ik het boek als uitgangspunt voor een teken/schildersopdracht kan gebruiken.

Het Prentenboek 2014 komt van de hand van Marit Törnqvist. Ze verhuisde op vijfjarige leeftijd vanuit Zweden naar Nederland. Ze illustreerde onder anderen voor Astrid Lindgren. In 1995 verscheen haar eerste zelf geschreven boek, Klein verhaal over liefde, dat bekroond werd met een Zilveren Griffel.

Kijk hier, voor meer lesideeën en achtergrondinfo over de kinderBoekenWeek 2014

December 27th, 2013

Ran Ortner, realistic painter.

Ran Ortner:: geweldig hoe realistisch hij met olieverf werkt!! Zijn schilderijen zien, lijkt me echt een beleving (ook heel nieuwsgierig, hoe hij dit opbouwt). Het is ook zijn bedoeling, dat je de golven voelt en het zout proeft. Hij heeft 30 jaar intensief geschilderd om dit te kunnen bereiken….dan heb ik nog wat jaartjes in te halen;). Dus vandaag is het een mooie dag om te gaan schilderen….het is toch prutweer.

 

Mooi om deze filmpjes als inspiratiebron te laten zien aan kinderen. Geloof in jezelf en blijf oefenen en op een dag dan ben je een expert op een bepaald gebied. uiteraard kun je dit ook als info filmpje laten zien bij lessen over, zee en water. Laat kinderen zelf de zee laten schilderen met waterverf, plakkaatverf of pastelkrijt.

 

October 24th, 2013

Kunst10daagse Bergen NH/ expositie van de kinderen

Tijdens de Kunst10daagse van Bergen exposeert de Van Reenenschool, Spaansche Pad 1, Bergen NH.  In dit mooie kunstenaarsdorp staat onze school, op zich al een prachtig gebouw, architectuur van de Amsterdamse School. Aan de rand van de bossen en 3 min. lopen van centrum en museum Kranenburgh. Tijdens de Kunst10daagse is hier van alles te beleven, op gebied van kunst en cultuur. Schilderskunst en beelden maar ook veel muziek en theater. Live muziek in de verschillende gezellige kroegen en terrasjes. Veel te doen en te bekijken, leuk uitstapje!

De prachtige kunstwerken van de leerlingen van mijn school zijn de hele herfstvakantie te bewonderen.

Aan de zijkant van school is de opgang naar zolder open. In de trapopgang hangt en staat het werk van de kinderen. Op zolder exposeert de fotoclub van Bergen.

De kinderen hebben gewerkt met:

Project: Met oma en opa op stap, groepen, 1,2,3 en 4.

Kranenburgh: Maand van de grafiek, groepen 1,2,5 en 7.

Thema: Kunst, groepen 1 en 2.

 

DSC07275DSC07283DSC07291DSC07278DSC07285DSC07287DSC07284DSC07279DSC07280DSC07281 DSC07288DSC07289DSC07290 ets gr 7 DSC07293DSC07297DSC07299DSC07302

 

August 2nd, 2013

Kaffe Fassett: colourful design

Meet Kaffe Fassett on Creativebug

WIKIPEDIA:

Kaffe Fassett (born 1937) is an American-born artist who is best known for his colourful designs in the decorative arts—needlepoint, patchwork, knitting, painting and ceramics. “Colour is his very medium, whatever the substance he uses..….more

July 20th, 2013

Vakmanschap: keramiek

Geen idee hoe de kunstenaar;)

Wikipedia: Keramiek
Keramiek (zoals aardewerk, steengoed en porselein) is een materiaal dat noch een metaal noch een polymeer is. Keramiek kan worden omschreven als een materiaal dat wordt gevormd door verhitting (in bijvoorbeeld een oven) en soms ook druk, waarbij minimaal twee elementen aanwezig zijn. Eén ervan is non-metallisch en de ander mag zowel metallisch als niet-metallisch zijn.
Het woord komt van het Griekse keramos, wat drinkvat of aardewerkvat betekent. Het wordt voornamelijk gebruikt voor het aanduiden van voorwerpen die van gebakken klei zijn gemaakt. Traditioneel zijn keramieken dan ook op klei (ofwel silicaten) gebaseerd. Hiervan zijn er zeer veel en ze worden gemaakt van uiteenlopende kleisoorten, diverse toeslagstoffen en allerlei procedés (bijvoorbeeld een verschillende oventemperatuur). Voor technische keramiek worden ook andere elementen gebruikt. Ze worden voor verschillende mechanische toepassingen gebruikt. Meer…….

July 15th, 2013

CANDACE BAHOUTH/ Mosaics and NeedlePointing

Candace Bahouth is een veelzijdig kunstenares zij maakt prachtige mozaïeken maar haalt ook borduren uit de oubollige sfeer. Hier zie je haar geweldige serie schoenen ….daar word ik nou blij van.

dit is een greep uit ander mozaïekwerk van haar.

Maar ook borduren:

Hieronder 2 interviews, dan krijg je een beetje een indruk wie zij is en hoe zij werkt. De kwaliteit van de filmpjes is beroerd, helaas;(

 

 

June 11th, 2013

Jong talent, Kieron Williamson

Heerlijk …als je zo jong bent en je hebt al jouw passie ontdekt….geweldig!

May 25th, 2013

Cultuureducatie – Kunsteducatie/ Dutch Design Week

Nog even weer alles op een rijtje…waarom Cultuureducatie/ Kunsteducatie zo ontzettend belangrijk is voor kinderen. Jong leren om creatief te kunnen (blijven) ….technieken aanbieden zodat zij een manier vinden om emoties te verwoorden/ vorm te geven….maar vooral creatief te blijven denken….wat zij ook gaan doen later…creatief denken is belangrijk voor hun inlevingsvermogen (out of the box), acceptatie van andersdenkenden (culturen), doorzettingsvermogen…creatievermogen!

Dutch Design Week
19 – 27 oktober 2013
Eindhoven | Nederland

May 13th, 2013

Ceramics 1

The camera observes closely how Alexandra Engelfriet molds pieces of clay into an object of art. The video is shot in her studio in France.

May 1st, 2013

Dromenkroon – Websites maken met kinderen

Ziet er goed uit!

Dromenkroon heeft in samenwerking met Insert Media, in opdracht van Fiep Westendorp een nieuwe website ontwikkeld voor de poezen Pim en Pom.