Archive for June, 2012

June 30th, 2012

Free Art Lesson – Steve Patterson – Color Mixing

June 27th, 2012

FLUID ACRYLIC PAINTING TECHNIQUES.

Lekker om uit te proberen in de vakantie …..gewoon lekker spelen met kleuren…vormen …lijnen…je moet wel een gel medium toevoegen aan de acrylverf anders droogt het te snel… je roert het door en voegt wat lauw water toe tot het de juiste dikte heeft….yoghurt-achtig zodat het mooi vloeit!

June 26th, 2012

Abstract acrylic painting Demo

June 23rd, 2012

How to Draw the Proportions of the Adult Male

June 21st, 2012

How to Sculpt the Portrait in Clay

June 19th, 2012

How to Print a Linocut

June 18th, 2012

Reduction Printing Lesson

Dit is een heel duidelijk voorbeeld hoe deze techniek werkt….dus keer op keer iets weghalen van het linoleum zodat je uiteindelijk de afdruk krijgt die jij wilt hebben….dus omgekeerd denken…in dit voorbeeld werkt zij met kleine stukjes lino…lijkt me heel goed om dit met kinderen te doen en zo hun eigen patroon te laten  ontwerpen …linosnede geef ik vanaf gr 7 omdat het werken met gutsen op die leeftijd beter gaat ivm de risico’s…en altijd de handen achter de guts houden!!! Doen kinderen dit niet dan moeten zij van mij even stoppen ….dus even nadenken. Hier vind je ook nog een filmpje van de kunstenares; Angie Lewin. 

June 15th, 2012

Stas Kuchma Guide to linocutting Tower Bridge

Altijd geweldig om te doen…linoleumsnede…hier zie je een opdracht van gr 8…in het thema: Afrika..zij hebben een ontwerp gemaakt gebaseerd op de textuur van de huid van een Afrikaans dier (ritme en herhaling)…vooral de textuur moesten zij uitvergroten en dan nog één kenmerk van het dier hierin verwerken (letten op vorm en restvorm)…de resultaten waren erg mooi…en de kinderen waren hier dan ook supertrots op!

June 11th, 2012

Installatie……..sprookje

        Wauw…mooi en inspirerend, Assepoester is weggelopen.

        Klik hier voor lesidee 3D met ijzerdraad.

June 8th, 2012

Prehistorische dieren/ Dinosauriërs van brooddeeg

De prehistorie is een ruim begrip, maar voor kinderen een bron van/voor fantasie….de evolutietheorie lijkt me een geweldige filosofieles op te leveren..enz. Ik heb voor de kinderen een les gegeven over dinosauriërs…en dat was heel erg leuk…dit was binnen het project een opdracht voor de hele basisschoolleeftijd…deze opdracht kan zeer gedifferentieerd worden uitgevoerd.

  • speelgoed dino’s als voorbeeld gebruikt.
  • brooddeeg op kleur gemaakt met ecoline, hier recept!
  • aluminiumfolie voor de stevigheid van het ‘skelet’.
  • kleigereedschap, kleiplaten of placemats.
  • bakjes water met een paar kwastjes voor het plakken van het deeg
  • afbakken in gewone oven en daarna even lakken.

De kinderen hebben van aluminiumfolie een stevig skelet gemaakt…dus romp, poten en eventueel een hoorn/grote oren. Vervolgens hebben zij gekl. deeg uitgerold en in een dikke plak er omheen geplakt…en verder alles erop en eraan geboetseerd…..daarna met kleigereedschap textuur op de huid van het dier aangebracht…als laatste stekels…stippen…dit plakken de kinderen makkelijk vast met een beetje water.