Archive for August, 2012

August 30th, 2012

Gerhard Richter Painting

August 25th, 2012

At MoMA – Band & Richard Serra answers: Why make art?

Wikipedia:
Richard Serra (San Francisco, 2 november 1939) is een Amerikaans beeldhouwer en videokunstenaar. Hij wordt gerekend tot de minimalisten (Minimal Art en Land Art). Zijn grootste bekendheid verwierf Serra met zijn sculpturen uit staal en vooral cortenstaal. Lees hier verder…..

August 23rd, 2012

How to paint flesh tones &flesh colors instruction.

Een hele simpele opdracht is om de kinderen met plakkaatverf te laten oefenen in het mengen….laat ze hun hand tekenen (eventueel hand op papier en omtrek maken en wat moeilijker is het tekenen van je eigen hand)…dan schilderen met huidskleur…ze moeten goed kijken…door de gemengde verf dicht bij hun huid te houden….moet er meer een geel, rood of bruine tint bij….enz …hele goede oefening om vooral goed te leren kijken.

Zorg dat elk kind zijn/ haar eigen palet heeft, stukje glad karton (zodat niet alle vocht in het karton trekt, bv van sommige schoenendozen) of een wit bordje/ schotel (kringloop, of gewoon uit de koffiekamer;))

August 12th, 2012

Expositie tijdens ‘Uit de kunst Castricum’ bij strandpaviljoen Zeezicht, Castricum 11 t/m 22 augustus

‘Samen met keramiste Monique van der Velpen exposeer ik momenteel in Castricum aan zee…..van 11t/m 22 augustus…

‘Uit de kunst Castricum’….start dit jaar…. zie hieronder een stukje info …voor meer kijk op deze site….

Bezoek het nieuwe cultuurfestival van Castricum

Op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 augustus is de Noord-Hollandse kustgemeente Castricum een culturele hotspot. Op binnen- en buitenlocaties in het duingebied, aan het strand en in het dorp kun je drie dagen lang genieten van tal van kunstuitingen. Er is muziek, kleinkunst, cabaret, dans, beeldende kunst, poëzievoordracht, verhalenvertelkunst en nog veel meer. Ook voor kinderen zijn er leuke activiteiten.

August 1st, 2012

Demonstration of throwing a five foot stoneware vessel/clay