Archive for September, 2012

September 29th, 2012

AudioVisuele Vorming en Textiele werkvormen: Haken!

September 28th, 2012

Een geweldige en makkelijke manier van Mandela’s maken ook voor OB!!

Zie eerdere post met lesidee en achtergrondinfo- filmpjes over Tibet/ cultuur/ zandmandela’s.

Dit kun je doen met acrylverf, plakkaatverf en misschien ook nog wel met blockprint (ik heb het nog niet geprobeerd)…als je dat nog toevallig in het magazijn ziet liggen…niet met inkt want het moet een beetje lobbig zijn…een variant hierop is dat de kinderen eerst lijnen trekken door het middelpunt en deze lijnen met een watervaste stift overtrekken….dus dit doen zij voordat ze met de verf beginnen…dit zou een mooi effect kunnen geven lijkt mij.

September 27th, 2012

MANDALA: Manju Mandala & Tibet

Wil je een les over Tibet geven dan kun je hier klikken voor een eerdere post …’Tibet, cultuur’ en hier zie je een post ‘Tibet, patronen’ over het maken van een zandmandala….ik heb het dit met de kinderen van eind gr 4 bekeken en uitleg gegeven en daarna hebben zij op ruitjespapier zelf een mandela ontworpen….heerlijk om met je groep te doen…werken met een liniaal en ruitjes tellen…dat was al een pittige oefening maar niet te moeilijk.

September 26th, 2012

Lampions, lantaarns en lampen /Sint Maarten

Beetje groot maar wel inspirerend…zou alleen geen kaarsen gebruiken;)…deze lantaarns/ lampions zijn gemaakt met kunstenaars en ik vind het effect erg gaaf…het tweede filmpje laat zien hoe (op ambachtelijke wijze) dit soort lampen…. worden gemaakt in Azië………….

September 25th, 2012

Breien en haken…is hip!

Niet alleen de inhoud van dit filmpje is gaaf maar ook de manier van filmen…wil je met kinderen filmpjes maken laat ze inspirerende filmpjes zien!

Castro Yarn from roni kleiner on Vimeo.

September 22nd, 2012

‘Challenge the Obvious’ episode one: A day in the life of Haas & Hahn (NL)

Prachtig wat deze mensen doen…..en hoeveel ze voor andere mensen betekenen….langere video ….maar het is weekend!

‘Challenge the Obvious’ episode one: A day in the life of Haas & Hahn (NL) from HUB Footwear on Vimeo.

Life is about the surprising moments, not about going by the book. This is the basis of our brand’s motto, ‘Challenge the Obvious’. Inspired by this thought, we are proud to present the first in a series of documentaries about the beautiful minds who ‘Challenge the Obvious’ every day. Our first film is about Dre Urhahn and Jeroen Koolhaas, who use art in their quest to help change the lives of people who live in socially troubled neighborhoods in Rio de Janeiro and Philadelphia. Follow this project on favelapainting.com.

September 20th, 2012

An Elephant Came By – 24 Dutch Illustrators

September 19th, 2012

Fantasie opdracht 1 /Muziek

September 18th, 2012

Noten Kraken/ lesidee/ Muziek

Een leuke manier voor kinderen om muzieknoten te leren…

September 15th, 2012

VOKA – Venezia – Auf der Suche nach dem perfekten Bild