Archive for December, 2012

December 29th, 2012

“Whirled Beat” 10-year-old boy drumming washing machine

Wat een talent heeft dit kind….pffff..inspirerend voor kinderen om te zien en een mooie intro voor een les ritme/ maat kijk ook even naar de volgende filmpjes voor meer lesideeën …hier een lesidee ritme en maat ….verder zie je hier filmpjes van de groep Stomp…past ook helemaal bij deze les!

Laat de kinderen na wat oefening met allerlei materialen uit de school…nu zelf een ritme maken en deze grafisch noteren…uitwisselen van de grafische notaties…elkaars werk spelen…enz.

December 27th, 2012

Clay Lantern or Fairy House/ Klei/ Lesidee

December 22nd, 2012

Famous Quotes: Art

December 20th, 2012

Motoi Yamamoto – Saltscapes

December 19th, 2012

Open haard met of zonder kerstmuziek/ kerstdiner, digibord

December 18th, 2012

♪ Kerstliedje: “Midden in de winternacht” met tekst!

December 17th, 2012

Little Drummer Boy met tekst/ ritme

Ik vond dit een altijd een geweldig kerstlied …makkelijk voor kinderen om te begeleiden met slaginstrumenten…en het is weer eens wat anders dan dan ‘oh denneboom’…..

Voor een goede les in ritme klik hier

December 15th, 2012

Easy Origami Paper Wreath…

Makkelijk te maken van vloeipapier..in allerlei mooie kleuren…voor de basisvorm zou je even op een eerdere post kunnen kijken…hier zie in het eerste filmpje hoe simpel je van oude kranten een krans kunt maken..

December 14th, 2012

How To make “NEWS PAPER”Wreath

Gaaf lesidee…dit kan per leerling maar ook als groepswerk leuk om te doen…kerstmis het feest van vrede ..dus goed samenwerken;)
In het tweede filmpje zie je wat zij hier verder van maakt…ik vind dit erg truttig…maar je kunt het op heel veel manieren afwerken…met spuitbus werken is natuurlijk ontzettend leuk voor de kinderen……zonder verf is hij al mooi …..ik zou juist niet veel doen misschien een beetje verf spuiten…… maar wel dat je nog kunt zien dat het van kranten is gemaakt.

Versiering voor de krans hoeft niet…maar je kunt van papier-maché kerstballen maken…of oude kerstballen beplakken met papier zie oudere post

December 13th, 2012

Grote klei-kerst-ornamenten- Lesidee


In de post van gisteren zag je hoe de kinderen kleine klei-ornamenten gebruikten in hun kersthanger ….van takjes gemaakt. Deze kleine ornamenten hebben zij gelijk met deze grote ornamenten gemaakt…dwz ik ben wel voor sinterklaas al begonnen…de kleine ornamenten hoeven niet zo lang te drogen, 1 week moet kunnen. Deze grotere werkstukken moeten echt wel 2 weken drogen….. pas op nooit denken even bij de kachel leggen…zodat het snel droogt…nee dan gaan ze kapot. Ik had dit jaar evengoed veel breuk…maar dat lijm ik na het bakken…(bv met tegellijm ) had ik nog over van het mozaïeken of je haalt wat bij de bouwmarkt. Misschien ben ik niet duidelijk genoeg geweest tijdens de instructie of de kinderen dachten te snel het is wel goed zo….waarschijnlijk hebben ze het klei niet goed gekneed…dan blijven er luchtbellen in de klei zitten waardoor het snel kan breken….tijdens het drogen al.

Hoe ik dit heb gemaakt…. dat kun je zien in deze filmpje van oudere posts: kerstsok en kerstboom…..ik heb de kinderen met kleine sponsjes, veel water en weinig acrylverf de werkstukken laten inwassen. Op deze manier blijf je de prachtige textuur goed zien….toen de acrylverf droog was hebben zij het afgewerkt met een soort zilverpoets…kan ook met gewone verf…..weer met spons en heel weinig …alleen op de hogere delen…geeft nog meer diepte.