Archive for April, 2013

April 30th, 2013

Kitchen Litho 2012 greeting card

Kijk hier voor eerdere post Kitchen printing

April 29th, 2013

Gel Printing Tips

Creatief in de keuken;)…..kijk hier voor een eerdere ‘keuken’post: Kitchen Lithographie

how to make a gelatin plate for printmaking

printmaking with a gelatin plate

April 24th, 2013

3D letter voor Moederdag is af!!

Voor het lesidee klik hier voor eerdere post.

De letters krijgen een mooie lik verf;)…de ondergrond!

Nu dan eindelijk de afwerking, met dikke stift en/of verf (acryl)…. mbhv mal allerlei leuke afdrukken maken. Het was even zoeken naar de juiste hoeveelheid verf. Even oefenen en het ging prima. De kinderen kwamen er al snel achter dat dun opzetten het mooiste resultaat geeft (ook al doe ik het voor, zij moeten dit zelf eerst ervaren). Ik liet zien dat je verschillende afdrukken over elkaar kunt plaatsen. Bij de kleuters even de stempel-letters geleend, dat werkt ook snel en gaaf.

Nog wat glitters en plakkertjes uit de kast gehaald, knijpers geplakt en mooie foto van de kinderen aan de knijper. Nu maken zij nog een briefje met tekst, waarom mama toch zo lief en aardig is…..inpakken en ….vakantie!

 

 

April 23rd, 2013

De Hoedenmaker bij Klokhuis

In het kunstproject, ‘Oude Meesters’ hebben verschillende groepen hoeden gemaakt. Zie oudere post hier….

April 21st, 2013

Kunstproject: ‘De Oude Meesters’.

De opening met een theatervoorstelling van Ila Pauw, klik hier
Het uitstapje van de kleuters tijdens dit project gedaan, klik hier.
Verder kun je meer lesideeën en achtergrond info vinden over dit project: categorie ‘Kunstproject/Oude Meesters’.

April 19th, 2013

Groot werken op doek, 3-luik met de gr 8/ schilderstechniek

Nogmaals een groot kunstwerk voor het bestuur mogen maken (zie hier ander groot werk van gr 7). Nu met de kinderen van gr 8. Lekker groot werken. Het bestuurskantoor staat in Castricum. In Castricum woonde vroeger veel tulpenbollen-kwekers. en het ligt aan de kust. Dus samen met de kinderen zitten brainstormen wat het ontwerp zou worden.

En dit is het, Castricum de plek waar de tulpenvelden (vroeger vooral) de duinen raken en de zee in de verte altijd aanwezig is. Alle kinderen hebben hier aan gewerkt, dat was eenvoudig te verdelen. Achtergrond opzetten, tulpen schilderen en daarna op de voorgrond lekker grote tulpen met paletmes en gelmedium, dus met veel textuur. Lesdoelen, brainstormen tot een ontwerp, groot durven werken, werken op een meerluik, afsnijding, overlapping en perspectief (vooraan groot en achter kleiner). In het blauw staat met krijt geschreven ..de zee…de zee…de zee….als een slinger in het blauw van de lucht en de zee.

Het mooie van deze lessen vind ik, dat de kinderen nu van alles kunnen toepassen wat zij hebben geleerd in de afgelopen jaren en eens wat groter en vrijer mogen werken.

April 17th, 2013

3 D letters in de praktijk gemaakt. Moederdag!

 

Na het voorbeeld wat ik had gemaakt adhv van deze vorige post, het lesidee dus. Heb ik toch wat zaken veranderd tijdens de les, omdat we niet genoeg wc- keukenrollen hadden, of omdat bij sommige kinderen de letter niet stevig genoeg werd. Dus we hebben eierendozen gepakt en op gelijke hoogte bijgeknipt.

  • dus de eerste les was de letter uitknippen met mal en opbouwen met wc rollen en eierdozen. De letter dichtmaken met tape en nog wat krantenproppen
  • in de tweede les de randen afgewerkt met strook karton zo hoog als de dikte van de letter daarna verstevigd met papier maché
  • derde les de hele letter schilderen of de kinderen in bv tweetallen op de gang, dit laten doen (zo doe ik het)
  • vierde les, mbhv leuke mallen nog wat afdrukken) ik heb een mal van ´n vogeltje, takje, dolfijnen, zeepaardjes enz. Of (kan ook een combi worden) met zwarte stift een soort StreetArt look geven, met teksten zoals ´I love You` enz. Hartjes, bloemetjes, vlinders…eventueel zelf een mal laten maken. Als laatste met sterke lijm plak ik de 3 wasknijper op de letter. Ik heb dan altijd een paar oude fohnen paraat zodat we lekker door kunnen werken, want wil je met stift werken dan moet de verf we heel goed droog zijn.
  • Drogen, een foto van de leerling in knijper (soort prikbord) en mogelijk nog een gedichtje of een leuk verhaaltje, briefje voor mama aan de andere knijper….en dan inpakken en wegwezen…want dan is het meivakantie!!!!!!!!!!!!!!!!
April 16th, 2013

The Making of “Hero”/Dots

Met een beetje geduld….pfff!

April 13th, 2013

Groep 7 groepswerk op doek voor kantoor bestuur!

Ons bestuur kon nog wel wat kunst gebruiken dus mocht ik met de groepen 7, 2 ( het andere doek volgt);)) grote kunstwerken maken…heerlijk!

Het doek is in de kleuren van het logo van het bestuur. Dit is een kwestie van mooie overgangen schilderen, in dit geval met acrylverf. 

De kinderen mochten symbolen bedenken voor openbaar onderwijs, brainstormend kwamen we op vrijheid en gelijkheid van en voor ieder mens. Het symbool werd vlinders. Eerst de vlinder ontworpen in schets op papier. Daarna met wit krijt op doek getekend en dan met acrylverf vermengd met wat gel (zodat het blijft ‘staan’) mbhv spuitfles op het doek gezet. De kinderen vonden de techniek erg grappig om te doen.

April 9th, 2013

Animatie van het exterieur Het Nieuwe Rijksmuseum

Klik hier voor animatie: Animatie van het interieur van Het Nieuwe Rijksmuseum