Archive for May, 2013

May 30th, 2013

Textuur en klei/Clay Texturing with Found Objects

Prachtig om te doen! Past prima bij het thema: strand, vakantie, zomer, het wad…als je het met (gevonden) voorwerpen van het strand wilt maken. Natuurlijk kun je heel veel andere voorwerpen bedenken die een goede textuur achterlaten op de klei, passend bij een ander thema. Bijvoorbeeld: herfst- bast van een boom, blaadjes, kastanjes, eikels, denneappels.

May 27th, 2013

Espen Greger Hagen.

Espen Greger Hagen

Wikipedia:
Espen Greger Hagen (Trondheim, 1964 – Amsterdam, 10 april 2008) was een Noorse kunstschilder. Hagen was de rechterhand van Herman Brood, met wie hij vanaf halverwege de jaren 90 tot Hermans overlijden op 11 juli 2001 nauw samenwerkte. De Noor, die ten tijde van zijn dood woonachtig was in Amsterdam, overleed op 10 april 2008 aan een hartstilstand. Lees verder…..

May 25th, 2013

Cultuureducatie – Kunsteducatie/ Dutch Design Week

Nog even weer alles op een rijtje…waarom Cultuureducatie/ Kunsteducatie zo ontzettend belangrijk is voor kinderen. Jong leren om creatief te kunnen (blijven) ….technieken aanbieden zodat zij een manier vinden om emoties te verwoorden/ vorm te geven….maar vooral creatief te blijven denken….wat zij ook gaan doen later…creatief denken is belangrijk voor hun inlevingsvermogen (out of the box), acceptatie van andersdenkenden (culturen), doorzettingsvermogen…creatievermogen!

Dutch Design Week
19 – 27 oktober 2013
Eindhoven | Nederland

May 19th, 2013

Henri Matisse

Wikipedia:
Henri Matisse (Le Cateau-Cambrésis, 31 december 1869 – Cimiez, nabij Nice, 3 november 1954) was een Frans kunstschilder en beeldhouwer. Hij staat bekend als de merkwaardigste Franse fauvist. Verder lezen…..

Matisse en stijl: Hij wordt gezien als de grondlegger van het fauvisme, een stijl met fel contrasterende kleuren naast elkaar zonder enige overgang, waarbij de harde confrontaties niet getemperd worden. Tevens werd er geen rekening meer gehouden met het perspectief. De voorgrond werd als het ware omlaaggeklapt en staat in het schilderij in hetzelfde plan als de achtergrond. Toch wordt het perspectief in zekere mate geaccentueerd door kunstig gebruik van de vormen en kleuren.

Hoofdkenmerken fauvisme: Vormvereenvoudiging, grote kleurvlakken, felle kleurcontrasten, zwarte contourlijnen…..verder lezen

Dit filmpje geeft achtergrond info voor de leerkracht en/of leerlingen van VO.
” There is nothing more difficult for a truly creative painter than to paint a rose, because before he can do so he has first to forget all the roses that were ever painted. ” Henri Matisse.

Dit filmpje kun je aan leerlingen laten zien.

Zijn schilderijen.

 

May 18th, 2013

‘Kunst in de aula’/ Meg Mercx

Super gaaf groepswerk….geweldig om toe te passen tijdens een kunstproject……het mooie hiervan is dat het een prachtige blijvend kunstwerk is van heel veel leerlingen….Meg Mercx….is bedenkster van ‘Kunst in de aula’.

Tijdens 4 workshops van een uur schilderden 100 leerlingen 200
vierkantjes tot een 3-D beeld.

100 leerlingen van het Ubbo Emmius in Winschoten schilderen o.l.v. Kunstenaar Meg Mercx een 3D portret van Ubbo Emus.

Samen met Leerlingen van het Utrechts Rietveld College

Popart kunstwerk onder leiding van Meg Mercx op RSG Levant Zeewolde/ Roy Lichtenstein

Matisse interpretatie, geschilderd door 75 leerlingen op het Jacob Roeland College te Boxtel.

May 15th, 2013

Rick Casali – Sculpting the Mouth

May 14th, 2013

Mixing Flesh Tones for Painting Portraits

May 13th, 2013

Ceramics 1

The camera observes closely how Alexandra Engelfriet molds pieces of clay into an object of art. The video is shot in her studio in France.

May 12th, 2013

Gel Printing Tips 2/ afdruktechniek

May 11th, 2013

How to Draw Lips – Step by Step

Voor meer tekentechniek kijk hier…..