Archive for July, 2013

July 26th, 2013

Moiré: Sam Brennan Designer & Maker/ Keramiek-Ceramic

July 23rd, 2013

L’Artisan Electronique, 3d printing ceramics

July 22nd, 2013

Javier Arizabalo, picture processing/ Oilpaiting

High resolution picture processing, klik hier voor eerdere post van de kunstenaar.

July 21st, 2013

Andrew Masullo

 

 

Al vele jaren heeft Andrew Masullo zijn studio gevuld met kleine abstracte olieverfschilderijen in een genummerde serie. Felgekleurde eenvoudige composities, serieus en speels. De prachtige vormen en kleuren maken zijn schilderijen spannend.

July 20th, 2013

Vakmanschap: keramiek

Geen idee hoe de kunstenaar;)

Wikipedia: Keramiek
Keramiek (zoals aardewerk, steengoed en porselein) is een materiaal dat noch een metaal noch een polymeer is. Keramiek kan worden omschreven als een materiaal dat wordt gevormd door verhitting (in bijvoorbeeld een oven) en soms ook druk, waarbij minimaal twee elementen aanwezig zijn. Eén ervan is non-metallisch en de ander mag zowel metallisch als niet-metallisch zijn.
Het woord komt van het Griekse keramos, wat drinkvat of aardewerkvat betekent. Het wordt voornamelijk gebruikt voor het aanduiden van voorwerpen die van gebakken klei zijn gemaakt. Traditioneel zijn keramieken dan ook op klei (ofwel silicaten) gebaseerd. Hiervan zijn er zeer veel en ze worden gemaakt van uiteenlopende kleisoorten, diverse toeslagstoffen en allerlei procedés (bijvoorbeeld een verschillende oventemperatuur). Voor technische keramiek worden ook andere elementen gebruikt. Ze worden voor verschillende mechanische toepassingen gebruikt. Meer…….

July 18th, 2013

Jan de Vliegher/ Oil painter

Heerlijk om het werk van Jan De Vliegher (Brugge 1964) te bekijken. Figuratief en impressionistisch, de heldere kleurkeuze en de grootte van het onderwerp…prachtig.

Op deze site kun je een mooi interview lezen, Jan zijn eigen site werkt op dit moment niet

July 17th, 2013

Francis Glénat, Acrylverf

July 16th, 2013

Oil painting-Javier Arizabalo/ Hyperrealisme

Javier Arizabalo

July 15th, 2013

CANDACE BAHOUTH/ Mosaics and NeedlePointing

Candace Bahouth is een veelzijdig kunstenares zij maakt prachtige mozaïeken maar haalt ook borduren uit de oubollige sfeer. Hier zie je haar geweldige serie schoenen ….daar word ik nou blij van.

dit is een greep uit ander mozaïekwerk van haar.

Maar ook borduren:

Hieronder 2 interviews, dan krijg je een beetje een indruk wie zij is en hoe zij werkt. De kwaliteit van de filmpjes is beroerd, helaas;(

 

 

July 12th, 2013

Françoise Nielly talks about inspiration, street art & Barack Obama

Kijk hier, voor een eerdere post over haar…….