Archive for December, 2013

December 28th, 2013

Hoed of pet van klei/ Hat or cap of clay

Hoeden gemaakt van klei met de groepen 5 en 6. Ik werd even uitgeleend aan een basisschool in onze gemeente, daar heb ik de hele dag met de hele school met klei mogen spelen. Voor de groepen 5 en 6 was de opdracht om vanuit kleiplaten een muts, hoed of pet te maken. Ik had wat voorbeelden mee van petjes en hoeden maar het mocht ook een fantasie werkstuk worden. Helaas ben ik dan niet meer op deze school, om te zien hoe zij dit geschilderd hebben met hun leerkracht. Dit zijn de natte resultaten;)

Hats made of clay with groups 5 and 6 (8-10 years). The whole day I could play with clay at another school. The assignment was to make a hat or cap realistic or  make it with fantasy. Unfortunately I am not at this school, to see how they painted them with their teacher. These are the results wet;)

December 27th, 2013

Ran Ortner, realistic painter.

Ran Ortner:: geweldig hoe realistisch hij met olieverf werkt!! Zijn schilderijen zien, lijkt me echt een beleving (ook heel nieuwsgierig, hoe hij dit opbouwt). Het is ook zijn bedoeling, dat je de golven voelt en het zout proeft. Hij heeft 30 jaar intensief geschilderd om dit te kunnen bereiken….dan heb ik nog wat jaartjes in te halen;). Dus vandaag is het een mooie dag om te gaan schilderen….het is toch prutweer.

 

Mooi om deze filmpjes als inspiratiebron te laten zien aan kinderen. Geloof in jezelf en blijf oefenen en op een dag dan ben je een expert op een bepaald gebied. uiteraard kun je dit ook als info filmpje laten zien bij lessen over, zee en water. Laat kinderen zelf de zee laten schilderen met waterverf, plakkaatverf of pastelkrijt.

 

December 26th, 2013

Prachtige gedichten van Willem Wilmink (1936-2003)

Willem Wilmink weet je te raken, hij kan zo goed gevoelens verwoorden. In de post van gisteren zag je: ‘ Troostlied voor wie met kerst alleen is’. Ik had hem al eens eerder gepost maar hij blijft zo mooi. Echt geweldig, alsof hij dit vandaag heeft geschreven. Helaas is hij in 2003 overleden.

Hieronder nog een……prachtig voorgedragen door Joost Prinsen.

December 23rd, 2013

O Holy Night/Incredible child singer 7 yrs old

Meervoudige intelligentie:
Wiskunde is leuk en handig in het leven maar als je dit kunt….wauw…..het belang van kunsteducatie voor alle kinderen…dus op school!