Archive for March, 2014

March 29th, 2014

How to Draw 3D Letters: A B C D/Graffiti-Street Art

Kijk hier voor oudere post, over letters tekenen.
Kinderen vinden het heel erg leuk om met letters te spelen, dit filmpje en de oudere post laat goed zien, hoe je letters ontwerpt. Laat kinderen een mooi ontwerp schetsen- oefenen op A4 formaat en later kunnen ze groter werken, bv op A3 of op een groot tekenvel.

Kleuren: met vetkrijt (Panda/Wasco) of pastelkrijt (prachtig om te mee te mengen) of met verf. Op A4 formaat is het makkelijker om met kleurpotlood of waterverf te werken, hier kun je ook prachtig mee mengen.

March 27th, 2014

Vissen mobile-Kenia/fish mobile-Kenya/Recycle Art.

Met gr 5 heb ik een vissen mobile gemaakt, van oude koffiezakken en plastic tasjes. Moeders van school waren zo lief om met een naaimachine op school te komen helpen. Super samenwerking en ze worden geweldig. Vis ontwerpen, uitknippen en dan heb je dus een patroontje. Deze patroontjes (min. 3 stuks) uit het plastic knippen en dan naar de naaimachine. Opvullen enz. ze hebben van alles geleerd, de kinderen weten nu wat een naaimachine is;).
Op de gang konden de kinderen om beurten hun (stevige) tak, wit schilderen, hier worden de vissen aan opgehangen. Het was 2 uur lang keihard werken, 4 moeders, de groepsleerkracht en ik maar wel heerlijk, om eens de hele middag lekker met één onderwerp bezig te kunnen zijn. De kinderen verveelden zich niet, waren hard aan het werk. Voor de kinderen was het nieuw, spannend en vonden steeds weer iets nieuws uit. Zo kun je een vlechtpatroon maken, de schubben uitknippen, allerlei leuke grappen uithalen om ogen te maken en/of gewoon patroontjes in het folie krassen.
Vooraf aan de les hebben de kinderen het filmpje en PPT: Kenia & Vis–Kenya & Fish /Recycle Art project
Meer Kenia/ More Kenya

March 25th, 2014

Afdruktecniek:vissen & Kenia /fish & Kenya – Recycle Art

Met gr 4, afdrukken van de vissen van Kenia gemaakt. De kinderen hebben kennisgemaakt met de vissen van Kenia, filmpje en PPT. Daarna vissen getekend en uiteindelijk afgedrukt op oude lakens. Volgende les, afmaken en ‘opspannen’ met takjes. Een wandkleedje maken is ook een mooi lesidee voor Moederdag. Wij gaan het op de braderie verkopen om de kinderen in Kenia te steunen. Meer Kenia/ More Kenya

March 22nd, 2014

Kenia prentenboek OB

Past mooi in het Kenia project, alle dieren komen langs;)

Meer Kenia/ More Kenya

March 13th, 2014

Moederdag: kaarsen in blik/ Recycle Art

Dit idee kwam ik tegen op ‘DePoederdoos’. wat een gaaf idee! Heel leuk om met de kinderen te maken. Zo komen de mooie oude blikken en trommels weer eens keer goed in beeld. Dus, vragen hier en daar en naar de kringloopwinkel;). Nog meer lesideetjes met kaarsvet klik hier

 

March 12th, 2014

Moederdag foto-kaartstandaard/ Mothersday photo cards standard.

Grappig en gemakkelijk om te maken, ik vond dit idee op deze site. Laat de blokjes en stokjes (moet iets dikker zijn dan een satéstokje)  op maat zagen. Maak het gaatje met  een handboortje. Ik vind het mooier als de  kinderen de knijpers beschilderen.  Tot slot om het wat persoonlijker te maken, laat ik de kinderen  een mooie kaart, tekst (gedicht of soort ode aan hun moeder) maken en een  foto gebruiken.

Funny and easy to make, I found this idea on this site. Let the cubes and sticks (should be slightly thicker than a skewer) cut to size. Make a hole with a hand drill. I think it’s better if the children paint the clothespins. Finally, to make it more personal, Iet the children create a card, text (poem or ode to their mother) and use a photo.

 

March 7th, 2014

NTR en Rijksmuseum lanceren verkiezing Geschiedenisleraar 2014

Geschiedenis is niet alleen een leuk en boeiend vak, maar ook zeer belangrijk om onze complexe samenleving te leren begrijpen. Een goede geschiedenisleraar vervult hierin een sleutelrol! Daarom lanceren de NTR en het Rijksmuseum gezamenlijk de verkiezing van dé Geschiedenisleraar 2014.

Doe mee! Schoolbesturen, directies, collega-docenten én leerlingen hebben tot 1 mei de tijd om hun geschiedenisleraar voor te dragen als dé Geschiedenisleraar 2014.

Informatie en aanmelden:

March 5th, 2014

Afrikaanse Kettingen – Kenia/ African Necklaces – Kenya

Dit lesidee heb ik hier gevonden/ This teaching suggestion I have found here

Meer Kenia/ More Kenya

 

March 4th, 2014

Kleuters en Kenia/ Toddlers and Kenya

Een kleutergroep heeft gister kennis gemaakt met de Masai stam, hun kleding & sieraden. Zij hebben extra goed gelet op de kleuren en de patronen van deze stam. Hieronder het resultaat. Op school lagen nog heel veel witte stroken karton (ooit gekregen van een bedrijf) en dat is geweldig voor deze opdracht. De mensen van de Masai zijn over het algemeen lang en slank en draperen doeken met prachtige patronen, om zich heen. De kinderen hebben de stroken geschilderd en daarna met een wattenstaafje een patroon opgebracht.

De andere kleutergroep besloot om eerst maar eens in het vliegtuig te stappen om iets te snappen van de afstand. Zij hebben prachtige vliegtuigen gemaakt, de zandtafel werd een prachtig (spontaan) Afrikaans landschap met giraffen, leeuwen enz. Mooi om te zien hoe dit uit kinderen zelf ontstaat, zij leven zich helemaal in.

Meer Kenia/ More Kenya

Hieronder het voorbeeld van internet, de leerkracht heeft de opdracht naar materiaal aangepast ( de stroken;) The Masai people of Kenya and northern Tanzania adorn themselves with “Shuka” that are the sheets wrapped around their bodies. These are often in different bold colors with stripes and plaid. More….

March 2nd, 2014

Stropdas – slang/ Snake – tie/ Kenia – RecycleArt

Heel leuk om te maken met kinderen, je kunt met naald en draad aan de slag of met textiellijm. Dus voor elk niveau/ groep. Meer Kenia/ More Kenya

 

The rare Dolce & Gabbana snake tie, seen in its native habitat. #clothing

 

snake_1

The Good Weekly

The Ramblings of a Crazy Women