Archive for April, 2014

April 28th, 2014

Mark Rothko And Barnett Newman

De werken van Rothko en Newman, lijken elkaar te raken. Hieronder een slideshow met uitleg maar met nog veel meer vragen, interessant. Ik heb niet overal een antwoord op, nog;)
The works of Rothko and Newman, seem to touch each other. Below is a slideshow with explanation but with a lot more questions, interesting. I do not have an answer for everything, yet;)
Older posts: Newman
Older posts: Rothko
Newman’s work can be seen at the Stedelijk Museum in Amsterdam.

Mark Rothko And Barnett Newman from mjarry
April 24th, 2014

Groep 6 kralen van afvalmateriaal/Kenia-Recycle Art

De kinderen van gr 6 hebben deze ringen beschilderd met acrylverf. Zij hebben goed de kleuren en patronen van Kenia bekeken. Zie vorige post Meer Kenia/ More Kenya

 

April 23rd, 2014

Kleuters pimpen vazen voor: Kenia RecycleArt

De vazen waren eigenlijk heel vies bruin, voor een prikkie gekocht bij een recycle bedrijf. De kleuters hebben Kenia, de bevolking, dieren, maskers, kleuren en patronen goed bekeken. De vazen had ik voorbewerkt want anders is het te moeilijk voor de kleuters. Lesdoel is kennismaken met andere cultuur, ander land, Kenia, de manier waarop kinderen daar leven en het 2e doel was om zoveel mogelijk geld binnen te halen voor de kinderen in Kenia, voor lunch op school, en medische zorg. Het is vooral het mooie gevoel van: samen iets voor elkaar krijgen, iemand anders blij maken, je verplaatsen in een ander.

Na de braderie en sponsorloop was de opbrengst € 5500,-  Meer Kenia/ More Kenya

April 19th, 2014

Vincent Van Gogh (The Power Of Art)

Prachtige film/docu van de BBC, over het leven en werk van Vincent van Gogh.

VINCENT VAN GOGH: THE POWER OF ART – Artist… door valeriivankov

More/ meer Vincent van Gogh….

April 18th, 2014

How to paint clouds/ acrylic or oil paint.

Een techniek om vrij realistisch wolken te schilderen met acrylverf. Dit kan ook met olieverf. Met olieverf werken heeft als voordeel dat de kleuren veel intenser zijn, het pigment van de olieverf geeft zoveel diepte door kleurperspectief. Wikipedia: Kleurperspectief is het verschijnsel dat met kleuren een dieptewerking in een kunstwerk kan worden verkregen. Een belangrijke toepassing hiervan is het atmosferisch perspectief.

Painting Clouds with Tim Gagnon, A Time Lapse Speed Landscape Painting with Acrylic:

April 13th, 2014

Thema: Reizen/ Vakantie 2.

Wat gebeurt er met je koffer?

Bouwplaat van een koffer, van De Daver Creations, printen en laat de kinderen op de koffer tekenen wat zij meenemen op vakantie. Ik ga op vakantie en ik neem mee….. Je kunt dit spel spelen (taal/ woordenschat) en/of de kinderen laten noteren (taal/ spelling) wat zij denken mee te nemen op vakantie. Wat is belangrijk en waarom.

April 13th, 2014

Thema: Reizen/ Vakantie 1.

Het thema reizen/ vakantie starten met een woordspin/ mindmap starten. Dit kan in de vorm van uitknippen van foto’s uit tijdschriften (OB), tekenen van de voorwerpen (MB en BB) of in tekstvorm (MB en BB). Deze komt van de site van: juf Femke/ DigiFemke


Hoe vaak? Waar naartoe? Hoeveel geven we uit?

Aan de Spaanse Costa. Massatoerisme in Spanje.

Wie gaat waarvoor op vakantie? Veel mensen gaan in de zomer op vakantie naar een warm land als Spanje.

April 11th, 2014

Graffiti met alle kinderen van de Vinckhuysenschool.

Het was een geweldige dag met de kinderen in West- Graftdijk. Want daar staat de SBO Vinckhuysenschool.  De school bestaat 75 jaar en viert dus de hele week feest. De wens van het team was, om de 100 namen van de kinderen in Graffiti-stijl te vereeuwigen. Dat hoef je maar één keer te vragen, dat is een super leuke uitdaging.

Samen met Peter van der Helm en een strak draaiboek, hebben alle kinderen met spuitbussen gewerkt.  Zelfs de kleuters! Voor jonge kinderen is het een pittige opgave, een spuitbus vasthouden, richten en de knop krachtig indrukken. Daar hebben zij hulp bij gekregen, ieder kind heeft zelf zijn/haar naam kunnen spuiten, dat was belangrijk. Het plezier en genot van de kinderen was zo prachtig om te zien.  Op het plein stonden nog wat betonnen zitelementen die ook wel een likje verf konden gebruiken. De kinderen die hun tag hadden gezet, mochten de zitelementen pimpen. Kijk hier voor meer Graffiti/ StreetArt

April 8th, 2014

Graffiti, how to work with a spray can.


View 5 Cutting Tips for Graffiti on Howcast

April 6th, 2014

Lucebert schilder, beeldhouwer en dichter.

Lubertus Jacobus Swaanswijk (Wikipedia).

“Door de ogen van Lucebert” is een kunstenaarsportret uit 1988.Deze documentaire is in opdracht van het Prins Bernhard Fonds gemaakt. Samenstelling en regie: Koos Baaij. Kijk hier voor oudere posts over Lucebert.

Hieronder werk van Lucebert, dit heb ik van de site: literatuurgeschiedenis.nl daar vind je ook uitleg bij dit gedicht:

School der poëzie


ik ben geen lieflijke dichter
ik ben de schielijke oplichter
der liefde, zie onder haar de haat
en daarop een kaaklende daad.

lyriek is de moeder der politiek,
ik ben niets dan omroeper van oproer
en mijn mystiek is het bedorven voer
van leugen waarmee de deugd zich uitziekt.

ik bericht, dat de dichters van fluweel
schuw en humanisties dood gaan.
voortaan zal de hete ijzeren keel
der ontroerde beulen muzikaal opengaan.

nog ik, die in deze bundel woon
als een rat in de val, snak naar het riool
van revolutie en roep: rijmratten, hoon,
hoon nog deze veel te schone poëzieschool.