Archive for May, 2014

May 27th, 2014

KunstKoffers met opa & oma groep 5/ Sokkerwei

De eerste groep heeft zijn/ haar KunstKoffer gemaakt, leerlingen van gr 5. Kijk hier voor oudere posts/ KunstKoffers. Deze koffers van karton heb ik voor een heel mooi prijsje gekregen. Schilderen en plakken en de  reclame van Center Parcs is foetsie. Koffers zijn A4 formaat dus lekker mooi te bewerken. Als de KunstKoffer klaar is doen de kinderen het vragenformulier in de koffer. Later worden de koffers opgehaald bij de scholen en mag ik 9 prijswinnaars uitkiezen. Deze 9 kinderen mogen dan met de bejaarde die zij hebben geïnterviewd, pannenkoeken eten! Super gaaf dat Johannes Hof/ Bakkum, Zeezicht/ Castricum a/zee en Wier&ga/Castricum dit willen sponsoren!! Wordt vervolgd………..

May 21st, 2014

De KunstKoffers met Opa & Oma/Thema: reizen

Het mooiste plekje van een oudere, ik dacht dan neem ik het mooiste plekje van mijn moeder (Mokum), en ik houd van de woestijn. Dit is even een snelle opzet, combi van collage en schilderen (perspectief klopt nog niet;) en straks nog veel meer. De kinderen (320) interviewen ouderen, belangrijkste vraag is wat is uw mooiste plekje op de wereld, zij leggen dit uit in kleur en vorm, maar ook de emotie hierbij. Herinneringen, de plek kan in de achtertuin zijn of aan de andere kant van de wereld. Klik hier voor oudere post, thema: reizen.

De koffers kocht ik voor €0,25 per stuk, bij een recycle bedrijf.

 

May 16th, 2014

Nieuw! Amsterdam spuitbus en markers

Binnenkort even lekker mee spelen. Met name de combi van marker en spray, qua droogtijd enz.

May 13th, 2014

Marcel Wanders – tot 15 juni @Stedelijk Museum A’dam

Kijk voor meer info bij deze oudere post.

May 10th, 2014

Mijn portfolio/ DWDD tempo!

May 10th, 2014

De Vliegende Koffer 1 + 2. Thema: Reizen – OB

May 8th, 2014

Welke route legt je koffer af? Thema: Reizen/Vakantie

Op dit moment ben ik bezig met een project: reizen, voor de basisscholen. Heel leuk om te doen. Nog druk met regelen, sponsor, prijzen, en prachtige locatie om alles te exposeren. Ik hoop dat ik ook workshops kan geven voor jong en oud. Het is nl een samenwerking van kinderen met ouderen.
Twee jaar geleden startte ik met schilderen in een verzorgingshuis. De bewoners genieten, heel leuk om te zien. Ik vind dat ieder verzorgingshuis een atelier zou moeten hebben. Eindelijk heb je tijd, ik zie dan een atelier voor mij waar je kunt kleien, schilderen enz.
Kunstenaars die langs komen om af en toe een gastles te geven. Omdat alles aan het veranderen is in de zorg wordt het schilderen ook toegankelijk voor mensen uit de wijk. Maar dan niet alleen de bejaarden of gehandicapten maar ook hun mantelzorgers kunnen deelnemen.

May 7th, 2014

Pastel Demo Painting Landscapes skies by Les Darlow

Heerlijk met om met pastelkrijt (soft pastels) te werken. Het mooie van dit krijt is dat je het zo mooi kunt mengen. De techniek van werken met pastelkrijt is voor mij een goede voorstudie geweest voor het werken met olieverf.
Deze man kan met een paar lijnen het juiste perspectief opzetten en uiteraard, hij kan ook leuk spelen met pastelkrijt;)

May 6th, 2014

Federico Babina: architect and illustrator!

Federico Babina: Italian architect and illustrator:
Famous works of art transformed into buildings, Archist series:

Art meets architecture in Federico Babinas Archist SeriesArt meets architecture in Federico Babinas Archist SeriesArt meets architecture in Federico Babinas Archist SeriesFamous works of art transformed into buildings in Federico Babina’s Archist SeriesArt meets architecture in Federico Babinas Archist SeriesFamous works of art transformed into buildings in Federico Babina’s Archist SeriesArt meets architecture in Federico Babinas Archist SeriesArt meets architecture in Federico Babinas Archist SeriesArt meets architecture in Federico Babinas Archist SeriesArt meets architecture in Federico Babinas Archist SeriesArt meets architecture in Federico Babinas Archist SeriesArt meets architecture in Federico Babinas Archist Series

More………

May 1st, 2014

VIP Rondleiding Rijksmuseum