Archive for July, 2014

July 26th, 2014

Making: 3D optical sand illusion

Constanza Nightingale, Jamie Harkins and David Rendu

July 18th, 2014

Marit Törnqvist illustrator van prentenboek #KBW2014

Het Prentenboek, ‘Fabians feest’, van de Kinderboekenweek 2014, is dit jaar van de hand van Marit Törnqvist. De 60ste Kinderboekenweek (woensdag 1 t/m zondag 12 oktober 2014) viert het kinderboek, onder het motto Feest! Dat is in het Jeugdjournaal nov ’13, bekendgemaakt.
Het Prentenboek (groot formaat) is €6,95 euro te koop in de boekwinkel. Vanaf je dit boek kunt kopen is mij nog niet duidelijk. Ik ga op onderzoek uit, ik wil hem alvast kopen zodat ik het boek als uitgangspunt voor een teken/schildersopdracht kan gebruiken.

Het Prentenboek 2014 komt van de hand van Marit Törnqvist. Ze verhuisde op vijfjarige leeftijd vanuit Zweden naar Nederland. Ze illustreerde onder anderen voor Astrid Lindgren. In 1995 verscheen haar eerste zelf geschreven boek, Klein verhaal over liefde, dat bekroond werd met een Zilveren Griffel.

Kijk hier, voor meer lesideeën en achtergrondinfo over de kinderBoekenWeek 2014

July 15th, 2014

Lucebert: Poezie is kinderspel

‘Poëzie is kinderspel’ van Lucebert, in een animatie van Bouwine Pool.
Meer over Lucebert, kijk hier….

July 12th, 2014

Lucebert: Er is alles in de wereld.

Druk bezig om mij verder te verdiepen in Lucebert, wie was die man, wat dreef hem. Van de week een mooi gesprek gehad met mensen die hem hebben gekend, interessant. In ieder geval is het mij heel erg duidelijk dat Lucebert een bijzonder uniek persoon was, aards en oprecht. Ik ga nog verder met mijn speurtocht en ik hoop op deze manier zijn manier van werken/ denken, om te kunnen bouwen naar mooie lessen voor kinderen.

July 7th, 2014

De jongste broer van Karel Appel: Joop Appel

Joop is de jongste broer van Karel Appel. Hij vertelt als laatst levende van het gezin Appel over de kapperszaak, over zijn strenge vader en de vele ruzies tussen vader en Karel, over de eerste schilderijtjes die Karel in de zaak voor 2 gulden verkocht en over zijn tochten door vooroorlogs Amsterdam, soms samen met Karel. Joop’s stem wordt nagespeeld door Frits Lambrechts.

Oude Bekende – De wereld van Karel Appel
Fotofilmproject van Irene van der Linde & Nicole Segers over mensen die Karel Appel hebben gekend in zijn jonge jaren.

July 6th, 2014

Female figure drawing demo by Zimou Tan


Ik vind zijn techniek in deze video echt geweldig!/ I think his technique in this video is really great!

Zimou Tan was named “Chinese Master Artist” in December of 2007 by the Chinese government Art and Culture department, also selected as “The 50 Artists impacted China”. Tan was born and raised in Canton, China, apprenticed to Chinese Master Artist Le, YiFeng at age 12. At age 14 he immigrated to America with his family. Tan graduated from the Academy of Art College in San Francisco in 2001. There he earned degrees in both Traditional Illustration and Fine Arts. More….

 

July 5th, 2014

Monumental Works by El Anatsui, sculptor/ instalations

El Anatsui (Anyako, 1944) is een Ghanees beeldhouwer.

Wikipedia:
Hij werd geboren in het Ewe-talige gebied van Ghana en werkte het grootste deel van zijn leven in Nigeria.
Anatsui volgde de kunstacademie van de Universiteit van Wetenschap en Technologie in Kumasi in Centraal-Ghana. Vervolgens werd hij in 1975 docent aan de Universiteit van Nigeria in Nsukka. Hier werd hij lid van de Nsukka-kunstenaarsgroep.

Anatsui heeft een voorkeur voor de materialen klei en hout, waarmee hij objecten maakt die voor een deel zijn gebaseerd op traditionele Ghanese religies. Ook werkt hij met het textiel kente. Verder zaagde hij bijvoorbeeld hout met een kettingzaag en maakte het zwart met een acetyleenbrander. Ook werkt hij naast Ghanese motieven met ontwerpen als uli en nsibidi. Begin 21e eeuw verlegde hij zijn stijl naar de installatiekunst. Meer…..

 

El Anatsui (born 1944) is a Ghanaian sculptor active for much of his career in Nigeria.

Anatsui was born in Anyako, and trained at the College of Art, University of Science and Technology, in Kumasi, in central Ghana. He began teaching at the University of NigeriaNsukka, in 1975, and has become affiliated with the Nsukka group. Anatsui’s preferred media are clay and wood, more….

July 3rd, 2014

KunstKoffers, workshop, veiling en de pers;)

Afsluiting van het project: KunstKoffers met Opa & Oma. Het was een mooie dag en ook nog wat geld kunnen inzamelen voor de verfpot van de bejaarden van het verzorginghuis! Iedereen super bedankt!!

Van 10-16u kon iedereen een workshop volgen, jong en oud. Vaders, moeders met kinderen heel erg leuk. Voor de senioren was de drempel om daadwerkelijk mee te doen nog een beetje te hoog.  Dus eens kijken, hoe we dat wel voor elkaar kunnen krijgen volgend jaar.

 

July 3rd, 2014

De Witt of Oranje: Rijksmuseum gr 7/8.

Theatervoorstelling en rondleiding over het rampjaar 1672 voor groep 7 en 8 van het primair onderwijs.

Een spectaculaire rockopera in theater Bellevue neemt leerlingen mee naar het rampjaar 1672. De dodelijke strijd tussen Willem III en de gebroeders De Witt komt heel dichtbij. Toptalenten uit de muziek- en theaterwereld spelen samen onder regie van Mirjam Koen, singer-songwriter Lavalu, pop-rock band Susies Haarlok, en een 12-stemmig koor. De aansluitende rondleiding in het museum voert langs de historische topstukken uit de Gouden Eeuw.