Archive for December, 2014

December 29th, 2014

Cave-digging artist finds inspiration underground

Geweldig en wat een lef om gewoon zijn hart te volgen. Vol overgave bezig zijn met je passie, inspirerend!

For the past 25 years, Ra Paulette has been carving out man-made caves from the sandstone hills of New Mexico, and then sculpting these spaces into works of art he calls wilderness shrines. Lee Cowan has the story of an artist who does his best work underground.

Ra Paulette creates cathedral-like ‘eighth wonder of the world’ scuptural caves using nothing but hand tools. Working in the malleable sandstone cliffs of Northern New Mexico his creations rival the work of the great earth artists – Goldsworthy, Heizer, Smithson.
But Ra’s work has gone unrecognized. Patrons who commission caves often cut him off due to artistic differences or lack of funds, leaving Ra struggling.
Following his passion has cost him almost everything. Undaunted, at age 65, he’s decided to pursue his 10-year magnum opus on public land, without permission, working for no one but himself. CaveDigger Documentary – Official Trailer

December 22nd, 2014

How I Draw a christmas Tree – 10 Different styles

Meer kerst……

December 19th, 2014

De sneeuwman – volledige film OB/MB

December 19th, 2014

How To Draw Christmas Trees – 6 Easy Ways

Handig filmpje, het brengt je toch op het idee om eens op een andere manier de kerstboom te tekenen. Kinderen kunnen dit natekenen maar misschien kunnen zij ook na het kijken van dit filmpje nog andere manieren bedenken (patronen in de boom maken). In deze les kun je uitleggen wat stileren is (zoveel mogelijk van de tekening weghalen/laten, waardoor je met weinig lijnen precies het kenmerk van jouw onderwerp laat zien.

December 18th, 2014

De Ultieme Kerstfilm: ”De Nacht Voor Kerstmis (1994)”

Heerlijk om samen een filmpje te kijken. De kinderen zijn moe, geen lessen en toetsen meer maar samen als groep het even heel erg gezellig maken.

December 17th, 2014

♪ Kerstliedje: “Stille nacht” met tekst!

December 17th, 2014

Gr 7: De alternatieve kerststal/ Stencilling

Met allerlei mallen en zelf gemaakte stencils hebben de leerlingen op een plaat hout gewerkt. Regelmatig mag ik in de houtbak van de bouwmarkt snuffelen voor scholen en dan vind ik meestal hele mooie bruikbare platen. De kinderen hebben met acrylverf gewerkt. Thema Kerst: ‘de drie wijzen uit het oosten’. In dit filmpje wordt het kerstverhaal heel duidelijk verteld. Meer kerst…..

December 16th, 2014

Gr 8: kerstkaarten en linosnede

Heerlijk gewerkt met gr 8. De kinderen hebben hun prachtige ontwerp van de uil op het linoleum gezet en uitgegutst. Dan was het nu eindelijk tijd om de afdrukken te maken. Spelen met kleuren en verschillende papiersoorten.

December 15th, 2014

The Christmas Story/ Het kerstverhaal

The story of Christmas as told by the children of St Paul’s Church, Auckland, New Zealand.

Het kerstverhaal, duidelijk en mooi gemaakt. Ik denk dat het kinderen erg aanspreekt juist omdat het door kinderen is gemaakt. Voor BB prima tijdens de Engelse les en voor de OB en MB met vertaling van de leerkracht!
Momenteel werk ik met De KunstKoets op een openbare school. Wij zijn bezig met het thema: kerst. Soms moet ik vreselijk lachen om de opmerkingen van kinderen over het kerstverhaal. Kinderen leggen mij uit dat we een elfje aan het kleien zijn. Ik leg uit dat het een engel is. Dat gaat er bij heel veel kinderen niet meer in;). Grappig om te zien hoe dit aan het veranderen is.

December 14th, 2014

Gr 3: afdruktechniek/ eindresultaat, Kerstkaarten & Rudolf

Met de techniek van gelli plate hebben de kinderen van gr 4 hun kerstkaart afgedrukt. Mooi effect en de kinderen leren om in lagen af te drukken. In deze oudere post kun je zien hoe dit werkt. De mal van Rudolf heb ik bij Blokker gekocht voor €o,79.

De kinderen hadden dikke pret om met allerlei materialen laag over laag af te drukken, kleuren te mengen. Als laatste Rudolf met rode neus en glitter, de kinderen waren zo blij verrast met hun resultaat;). Ik heb de print gesneden en uit het restmateriaal een etiket/label geknipt om het nog iets feestelijker te maken. Hier zie je een paar foto’s van de les in eerdere postMeer kerst…..