Archive for February, 2015

February 28th, 2015

Living in South Korea: A Day in the life

Achtergrond info over het leven (oa school) in Zuid-Korea. In het eerste filmpje zie je een jong stel, zij is lerares.

Living in South Korea: A Day in the life

VLOG #1 | South Korea
In dit filmpje ga je een dagje uit, het wordt een kijkje in een warenhuis, supermarkt, restaurant, tempel en een zwembad.

Meer Zuid-Korea/ De Rijp, klik hier.

February 17th, 2015

Lesidee: Pablo Picasso/ Abstract Portrait

Wil je met de kinderen mooie kunst maken dan is dit een goede les. Vergt weinig tijd qua voorbereiding. Panda of Wascokrijt, wit A3 papier (of halve tekenvellen), wat stukjes gekleurd papier, lijm en schaar. Kijk eerst naar dit filmpje: Picasso/ gezichten . Leg aan de kinderen uit dat hij eerst zo realistisch mogelijk werkte (zo echt mogelijk) en daarna gebruikte hij veel meer zijn fantasie. Hij ging spelen met de vormen, zoals de ogen, neus, oren en mond (OB&MB). Dit heeft met het gezichtspunt van de kijker (schilder) te maken, die nu de vormen in het gezicht schilderde die hij eigenlijk niet kon zien (BB). Voor de BB is de techniek van schetsten met houtskool en daarna schilderen met plakkaat/acrylverf een mooie uitdaging.
Meer Picasso…

February 16th, 2015

EXPO: Jopie Huisman project @DeBoswaid

Momenteel is de expo over het werk van Jopie Huisman te zien in De Boswaidschool/ Egmond a/d Hoef. Alle groepen hebben kennisgemaakt met zijn werk zie eerdere posts.

Voor mij is dit project nu afgerond en ga ik met De KunstKoets verder naar een andere basisschool. Nu hard werken aan de voorbereidingen voor project over Zuid Korea en De Rijp, lesvoorbeelden, roosters, lesformulieren, materialen checken/uitproberen en dan gaan we in galop;)

February 11th, 2015

Het Gr 3: monotype & Jopie Huisman²

De kunstwerken van gr 3 zijn klaar voor de expo morgen in De Boswaidschool. Alle groepen hebben lessen in afdruktechniek en klei/keramiektechniek gehad. Ze  zijn erg trots op hun werk (juf ook;). Vanaf 15.15u start de expositie over Jopie Huisman en techniek.

Het subthema voor gr 3 is vervoer. Daarom hebben de kinderen een afdruk gemaakt van een straatje. Zij maakten 2 stempels gemaakt van huizen, een monumentaal pand uit hun dorp (Egmond aan de Hoef) en een van hun eigen huis. Verder zie je een oude VW Kever, tractor en de kat mocht ook niet ontbreken. Meer Jopie Huisman…...

February 8th, 2015

Hoe schilder ik: een portret met olieverf!

Prachtig om te zien hoe Yuehua He vanuit een paar bruine lijnen een portret opbouwt. Heel knap als je deze techniek onder de knie hebt. Kijken en zoeken naar de verhouding en de juiste lijnen. Daarna is het invullen met de juiste tinten, licht en schaduw. Bij 7.23 min maakt de video een grote sprong, ik neem aan dat hij in de tussentijd voornamelijk heeft gewerkt met een doezelaar en mogelijk een glaceerlaag.

February 5th, 2015

Pen and Ink Cross Hatching Masters Edition

Mooi filmpje met een goede les in arceren. Oost-Indische inkt met kroontjespen en/of met een fineliner. Hij legt heel goed uit hij hoe de lagen worden opgebouwd.