lampions van kartonnen bordjes kleuters/ St Maarten.

 

Lampionnen van kartonnen wegwerpbordjes, makkelijk en snel:

Omdat ik mij dit jaar moet richten op kleuters heb ik gekozen voor een basisvorm van kartonnen wegwerpbordjes. Met deze basisvorm kun je van alles maken; muis, beer, lieveheersbeestje, vis, schildpad en kat. Bordjes haal ik bij de Hema, want ik wil geen plastic.

Het is heel simpel teken wat gestileerde kenmerken van het beest op de voorkant van het bord laat dit uitprikken, alles dubbel uiteraard…laat de kd’en de voorkant van het bord in kleur en/of textuur van het dier schilderen. Laat ze  vliegerpapier knippen en plakken aan de binnenkant..aan de bovenkant knipt de LK  bij beide borden een stukje eruit en prikt gaatjes…de twee borden nieten…ijzerdraadje en klaar…zelfs voor jongste kleuters makkelijk te maken.
Lesdoelen: knippen, prikken, plakken en schilderen …voor de oudste kleuters kun je het moeilijker maken door meer de textuur/ huid van het dier te schilderen…de haren van de beer en zelf mengen van verf..

Klik hier voor de link naar deze vissen.

Of voor deze vissen, klik hier.

 

 

 

6 Responses to “lampions van kartonnen bordjes kleuters/ St Maarten.”

  1. [New Post] lampion kleuters – via #twitoaster http://miekerozing.nl/?p=1060

  2. Mal v kartonnen bord maken voor lampions van de kleuters…kunnen zij kiezen, muis, beer, vis, schildpad, kat http://miekerozing.nl/?p=1060

  3. @MiekeRozing jee, wat een leuk werkje en…. overal voor te gebruiken zo’n papieren bord; bedankt hoor!

  4. RT @LuciadeBruijn: @MiekeRozing jee, wat een leuk werkje en…. overal voor te gebruiken zo’n papieren bord; bedankt hoor!

  5. @LuciadeBruijn graag gedaan maar het is juf Miranda’s idee en ik deel mijn ervaring, tips…en ja erg praktisch die borden @hema ;-)

  6. Trackbacks

Leave a Reply