Gr 8: Linosnede/ uil. Gr 4: Kerstballen #Kerstkaarten


Groep 8 heeft een prachtig gestileerd ontwerp gemaakt voor hun kerstkaart. Dit wordt dus een uil en zij werken op kurk-linoleum. Werkt heel erg makkelijk voor de kinderen.
De meeste kinderen hebben het ontwerp af en overgenomen op hun linoleum. Nu even leren hoe je met een guts omgaat, de goede hoek anders snijden ze te diep. Qua veiligheid: je legt die hand waarmee je niet gutst altijd achter die hand waarmee je wel gutst. Mocht je uitschieten dan schiet de guts niet in je andere hand uit. Bovendien niet in de richting van je buurman of buurvrouw werken;)

Voor kinderen is het een nieuwe techniek en heel leuk om te zien hoe enthousiast zij zijn. Dit is nog maar het ontwerpen en gutsen, nu nog afdrukken. Dat geeft altijd zoveel verbazing. Afdruktechniek geeft bijna altijd een super effect.


Gr 4 heeft de eerste laag van hun kerstkaart afgedrukt, volgende week de 2e laag;)
Meer kerst…..

Leave a Reply