Jopie Huisman-museum: Docu Animatievideo ‘Deurtje’

Lessen maken en voorbereiden over het werk van Jopie Huisman, is heerlijk om te doen. Ik vind zijn schildersstijl erg mooi, hij zocht iedere keer de uitdaging om nog realistischer te schilderen, dat boeit mij. Zijn onderwerpen zijn geweldig en aandoenlijk, de oude lompen/ vodden. Een paar jaar geleden toen ik door Friesland reed moest ik natuurlijk even naar zijn museum. Workum (waar het museum staat) was al een uitje op zich, mooi schilderachtig dorp. Het museum is niet groot maar smaakvol ingericht. Ik stond met mijn neus bovenop de schilderijen om zijn schilderstechniek te bestuderen. De textuur van geweven stoffen, huid, metaal en hout was zo goed gedaan. Dus, als ik het soms even moeilijk heb met mijn schilderijen dan denk ik altijd aan zijn manier van werken, gewoon doorgaan tot het lukt;)

Dit prachtige animatiefilmpje is heel mooi te gebruiken als intro vóór de les, grappig en goed gemaakt voor kinderen van het PO
Oudere posts over Jopie Huisman, klik hier……

Kippenhok van Durk Feenstra, Jopie Huisman/ 1974

Leave a Reply