Installatie met 140 kinderen van de Montessorischool.

De Montessorischool in Castricum bestaat 40 jaar en daarom is het feest. Met De KunstKoets ben ik gevraagd om met alle leerlingen iets feestelijks te maken. Iets wat het hele verdere schooljaar blijft staan/hangen en waardoor direct te zien en te voelen is dat dit een speciaal jaar is. Alle leerlingen beschilderen een doosje in de kleuren van het logo van de school.

Een pittige uitdaging voor mij om in 140 stappen van geel > rood > blauw te mengen. Op de doos schilderen de kinderen hun naam en plakken zij het getal ’40′ (hebben ze in de klas met hun lk gemaakt). Maar voordat zij de doos dicht doen, stoppen zij hun werkblad over hun toekomst in de doos. Heel grappig wat daar allemaal uitkomt. Ik heb nu alleen nog maar met OB/ kleuters gewerkt.

Vraag: Wat wil je later worden? Antw: een boom. Prachtig hoe kinderen de wereld zien;) Natuurlijk heel veel prinsesjes, één kleuter wil niet alleen prinses worden maar wil dan ook wel een koning zoeken want dan kan zij koningin worden (oorzaak, gevolg;)!

Dit is het begin van de ketting met kralen, de kralen zijn de dozen en we gaan nog lekker even een paar dagen verder schilderen. Daarna mag de BB de afwerking doen met een spuitbus/ stencilling/ graffiti. Dit vinden alle kinderen altijd erg stoer om te doen. Volgende week wordt de ketting met kralen door de 60m lange gang, opgehangen in de school.

Leave a Reply