Lesidee: Pablo Picasso/ Abstract Portrait

Wil je met de kinderen mooie kunst maken dan is dit een goede les. Vergt weinig tijd qua voorbereiding. Panda of Wascokrijt, wit A3 papier (of halve tekenvellen), wat stukjes gekleurd papier, lijm en schaar. Kijk eerst naar dit filmpje: Picasso/ gezichten . Leg aan de kinderen uit dat hij eerst zo realistisch mogelijk werkte (zo echt mogelijk) en daarna gebruikte hij veel meer zijn fantasie. Hij ging spelen met de vormen, zoals de ogen, neus, oren en mond (OB&MB). Dit heeft met het gezichtspunt van de kijker (schilder) te maken, die nu de vormen in het gezicht schilderde die hij eigenlijk niet kon zien (BB). Voor de BB is de techniek van schetsten met houtskool en daarna schilderen met plakkaat/acrylverf een mooie uitdaging.
Meer Picasso…

Leave a Reply