Vaderdag: Brillenetui #knutselen

Voor een schoolbreed kunstproject: ‘Een reis om de wereld’ kwam gr 5 aan in Nederland. Omdat dit in de periode van Vaderdag was, heb ik dit gecombineerd. Een brillenetui is super makkelijk om te maken dus dit kan vanaf gr 3. Knip de vorm uit een stuk (oud) tafelzeil. Vouw dubbel en maak gaatjes (gaatjestang of priem). Neem stevig draad en naai dit met de festonsteek vast. Het draad wat ik heb gebruikt is dun koord voor het rijgen van kralen, dit is in heel veel mooie kleuren te koop (Action, Hema, Xenos). Je kunt ook werken met vilt, op dezelfde manier dichtnaaien en versieren met stukjes vilt om het persoonlijker te maken. De versiering (bloemetjes, letters enz) kunnen de kinderen vastplakken met textiellijm. Helemaal onderaan een etui van leer, zij gebruikt niet de festonsteek en de etui wordt daarom iets minder stevig. Meer Vaderdag/More Fathersday…

Festonsteek.

 

Picture of leather glasses caseOp deze site vond ik deze uitleg, hier is de etui gemaakt van leer.

Picture of Shape the caseIMG_7322.JPGPicture of Punch the holesIMG_7326.JPG

Leave a Reply