Vroegmoderne tijd: Linosnede & Reductie


De linosnede’s zijn nog niet af maar wat worden ze mooi. De kinderen denken heel hard mee, ‘wat moet ik weghalen, welke kleur blijft, welke kleur wil ik erbij?’. Bovendien moeten ze ook nog gespiegeld denken. De kinderen van gr 7/8 maken de afdruk met minimaal 4 lagen

In de eerste les hebben zij hun familie/wapenschild ontworpen. Zoals het wapenschild van Columbus. In deze post zie je de indeling van een schild. Vroeger kreeg men de naam van een plaats of het beroep enz. Dat betekende voor de kinderen, dat zij de familienaam, plaats, beroep (ouders) of hobby’s vorm moesten geven en dan wel gestileerd.
Uiteraard wordt alles afgewerkt met goud. Sommige kinderen vroegen zich af, of dit nu bladgoud was? Nee, het goud is acrylverf, wel grappig dat kinderen de term bladgoud al kennen.
Meer over de categorie: geschiedenis, kijk hier….
Meer over de categorie: afdruktechniek, kijk hier….

2 Comments to “Vroegmoderne tijd: Linosnede & Reductie”

  1. Ziet er prachtig uit eten die oude technieken! In welke context wordt Columns behandeld? Deze persoon wordt in de geschiedenis (zeker door ‘Native Americans’) niet als positief ervaren. Zijn er geen andere meer lokale voorbeelden? Ik ben heel benieuwd. Veel plezier en succes verder!

  2. Ik vertel verschillende versies van Columbus, ‘ontdekker van Amerika’.

Leave a Reply