Gr 1/2: Engelse drop vilten voor Moederdag.

Vilten van wol is een super leuke techniek. Dit jaar heb ik het vilten gebruikt voor het maken van een mooi moederdagcadeau. Het is heel belangrijk om de juiste kleuren te kopen anders wordt het nooit echte Engelse drop.

De groepen hadden als thema: Voeding/ Eten. Lekkere snoepjes mogen dan niet ontbreken. In het midden van de tafel zet ik een grote schaal met echte Engelse drop als voorbeeld. Ik werk met groepjes van 6 kleuters en koppel een jongste aan een oudste zodat zij elkaar helpen. Als de uitleg klaar is en zij zijn lekker bezig met het vilten dan zorg ik altijd dat ik even iets achter mij moet doen (iets pakken van een kast zogenaamd). Het mooiste moment van de les is als ik mij weer omdraai en ik naar de schuldige koppies kijk. Heerlijk, sommige kinderen proberen zo goed te verbergen wat op hun hele gezicht te lezen is;)

Na het drogen wordt alles aan elkaar geregen mbhv. geplastificeerd ijzerdraad (speciaal voor kettingen) en knijpkraaltjes. Nog even wat mooi gekleurd afvalkarton gescoord en inpakken voor voor de mama’s.

Leave a Reply