Stempelen en overlapping/ Herfst!

Zo simpel werkt het om te kunnen overlappen…in dit filmpje gebruikt zij een stempelkussen (vaak te vinden bij de kleuters maar helaas vaak in één kleur)…maar het kan ook met blockprint (verf die je normaal gebruikt voor linoafdruk, hier zit veel lijm in, drukt daarom mooier af maar je moet er wel heel dun mee werken, goed in en uitrollen)…ik zou een herfstles maken en de kinderen een blad laten tekenen en gutsen in linoleum…of je gebruikt foam (verpakkingsmiddel de bakjes van vleeswaren/ vlees/ kaas en groente.
Laat ieder kind één herfstblad uitgutsen en laat ze de gemaakte stempels uitwisselen…en gebruik de overlappingstechniek…je kunt er natuurlijk ook een geweldig groepswerk van maken. Voor meer lesideeën herfst…kijk bij categories en klik op herfst…daar staan filmpjes die je kunt gebruiken als intro voor de les…herfstkleuren, bomen, baldnerf enz.

Leave a Reply