Resultaten van de les 1-puntsperspectief gr 5

Voor  dit  lesidee klik hier.
De les sloot mooi aan op de vorige les over de bal, ronding met schaduw en slagschaduw. Nu moest alles hoekiger. Dit werd goed duidelijk in de presentatie, ik had een krat omgekeerd op tafel gezet, hierop een wit groot tekenvel en dan de kubus van de kleuters (met wit A4-tje beplakt). Het grappige is dat je heel goed kunt laten zien dat de lichtrichting en het standpunt van de kijker bepalend is. Dit laat ik wisselend zien, de kinderen wijzen de slagschaduw aan die valt op het tekenvel. Heel duidelijk en ook de hoekige vorm van het voorwerp maar dus ook van de slagschaduw. Een geslaagde les en de kinderen vonden het toveren, enkele kinderen werken hier ook thuis mee, gewoon omdat zij het heel leuk vinden om te doen. Tijdens de les heb ik uitgelegd dat zij nu technisch aan het tekenen waren (architect, ontwerper) en als je deze basisvormen kunt tekenen dat je deze techniek vaak kunt gebruiken. Opmerkingen: “ik zie een trein die aan komt rijden” of  ”zo kun je dus ook een huis tekenen” enz.  Dan nog even de herhaling benoemen van vooraanzicht, zijaanzicht en bovenaanzicht (AK), waar ze volop mee bezig zijn.
Hieronder zie je de resultaten van een groep 5. Volgende keer weer een andere perspectief-les!

 

 

2 Trackbacks to “Resultaten van de les 1-puntsperspectief gr 5”

Leave a Reply