Lampion groep 5/ St Maarten

Op deze site kwam ik deze lampion tegen, gemaakt van rondjes met mooi papier. Ik heb vorig jaar een lampion met groep 5 gemaakt van de gewone rondjes/ vouwblaadjes, die elke school op voorraad heeft.

Ik heb eerst de kinderen 2 rondjes op elkaar laten plakken. Per kind heb je nodig: 1e rij 4, 2e rij 8 en dan de 3e rij weer 4. Dan is hij weer rond en dan heb je een mooie grootte. Zij kunnen nu ook zelf uitrekenen (laat ze het uittekenen) hoeveel zij nodig hebben als ze hem groter willen maken bv: 4,8,8,4. Dus elke volgende rij, dubbele aantal of de helft. Sommige kinderen gingen ook puzzelen met kleuren en patronen in de lampion (zwart/wit geeft ook gaaf effect). Niet te groot maken, te groot, wordt te slap voor buiten. Voor de grap en gezelligheid, 1 als groepswerk is een leuk rekensommetje;)

Zorg dat je een malletje van een driehoek hebt gemaakt en die laat je rondgaan, om af te tekenen. In het midden kunnen ze een figuurtje verzinnen en uitknippen (eerst tekenen). Aan de achterkant vliegerpapier laten plakken. Daarna de rondjes vouwen en aan elkaar plakken. Aan de bovenkant van de lampion een kleine opening houden voor het lampje. Zorg voor wasknijpers of paperclips die zij gebruiken als lijmklem. Werkt snel en is erg leuk om te doen!

Tags:

One Trackback to “Lampion groep 5/ St Maarten”

Leave a Reply