Met oma op stap, kinderen portretteren ouderen!

Met Oma op stap, prachtig project ism de Riki stichting en het Nationaal Ouderenfonds.  Bejaarden van het verzorgingstehuis kwamen bij ons op bezoek. Zij hebben model gezeten in de groepen 1/2, 3 en 4. Dit was erg gezellig. Het is de week van de ouderen en de stichting deed een oproep aan scholen. Ik heb mijn school ingeschreven en we kregen geld om doeken, verf , koek en drinken te kopen.

Ik werk momenteel 1 dag in groep 1/2 A en bij ons kwam opa Wokke. Hij was een goed model, hij zat prachtig stil;)

De kinderen hadden vorige week de achtergrond al gemaakt. Eerst geschilderd met een donkere kleur en daarna met een mal (ovaal) de vorm van het gezicht. De huidskleur hebben we bij de kleuters voorgedaan, hoe je dit mengt. Bij gr 3 en 4 mochten de kinderen dit zelf proberen.

Dit was allemaal goed droog toen opa bij ons kwam. Ik heb de kinderen recht voor opa laten zitten. De opdracht was (na eerder oefeningen), waar zitten zijn ogen, neus, oren en mond. Als je dat hebt geschetst dan kun je zijn haren tekenen. De kinderen werkten met gekleurd schoolbordkrijt. Daarna was het tijd voor koffie, pakjes drinken en koek. De kleuters hadden nog een versje geleerd en we hebben voor opa gezongen. Uiteindelijk stelden de kinderen vragen aan opa. Dit was  schattig, mooie interactie! Voordat de kinderen zijn gaan schilderen heb ik dit filmpje van Picasso laten zien, en gezegd dat je heel echt kunt schilderen (realistisch) maar ook met veel fantasie (abstract).

Ik heb 4 eierdozen met kleurtjes klaargezet en 2 met zwart en wit. De opdracht was: probeer eens grijs te maken? Dat lukte goed.

Kleine expositie in de hal bij alle andere kunstwerken.

Leave a Reply