3. Lampions, lesideeën voor Sint Maarten.

Kijk hier voor eerdere posts: 1. lampions, Lesideeën en 2. lampions, lesideeën.

Deze lampion is makkelijk in 1-2 lesuren te maken . Wil je het heel simpel houden, dan gebruik je alleen de basisvorm (fles, ingeknipt karton en/of opplakken/nieten). Om een mooier effect te krijgen kun je het karton beplakken met mooi cadeaupapier. Voor OB doe je dit van tevoren (vraag ouderhulp, geef ze karton en cadeaupapier mee naar huis). MB en BB kunnen dit zelf.

De Japanse lampion is ook snel te maken in 2 lessen. Voor gr 4/5 lijkt het mij handig om alles op maat klaar te leggen. Vanaf gr 6 mogen ze zelf gaan meten enz. Ik mis nog wel het leuke effect van het doorschijnen met een mooie decoratie. Ik denk dan aan bv: Japanse letters of Japanse bloesem en daarna het papier met zonnebloemolie insmeren (de randen van het vel papier niet, dan blijven de verbindingen/naden, sterker, dus binnen een kader tekenen/schilderen/oliën). Na het oliën  in elkaar zetten;).

Laat de kinderen hun naam in Japanse letters op de lampion zetten, kijk hier voor uitleg.
Of, Japanse bloesem schilderen bv met Oostindische inkt (dus zwart) en ecoline.

Leave a Reply