De geschiedenis van Typografie

Wikipedia:
Typografie, van het Griekse τύπος (tupos: slag, vorm, afdruk) en γράφειν (grafein: schrijven), is de kunst van het vormgeven, zetten en drukken van tekst, zowel voor functionele als esthetische doeleinden. Meer….

Hieronder is nog een heel mooi filmpje van IDFA, prachtig gemaakt, ik krijg hem alleen niet op mijn site dus even doorklikken voor meer achtergrond info en het filmpje zelf;)
“Gothic, Garamond, Futura, Helvetica, Comic Sans. Lettertypes waar sommige mensen van gruwen, en anderen immens van houden. In deze app, een verrassende combinatie van videogame en boek, reist de speler door de veelzijdige geschiedenis van de typografie. Deze vindt zijn oorsprong in de grottekeningen in Afrika, de hiërogliefen van Egypte en het Chinese tekenschrift, meer…..

2 Trackbacks to “De geschiedenis van Typografie”

Leave a Reply