Workshops / Inloopateliers / Cursussen

 

Inloop-atelier-lessen van Mieke Rozing bij Streetscape.

Elke woensdagnochtend en om de week op zaterdagochtend (even week) kun je schilderen op eigen niveau olv Mieke Rozing,vakdocent Beeldende Vorming.

Voor beginners en gevorderden met acrylverf, olieverf of mixed media. Realistisch of abstract. Wil je kennismaken met schilderen of wil je op een moderne ambachtelijk wijze met olieverf werken, alles is mogelijk. Je krijgt een individuele begeleiding, puur voor jouw plezier, voor het ontwikkelen van jouw stijl of voor het aanleggen van jouw portfolio. Bel gerust naar Mieke voor meer informatie. Je bent altijd welkom om even een kijkje te nemen. Elke woensdagochtend muv de kerst- en zomervakantie.

Data: woensdag vanaf 10 januari en zaterdag 13 januari 2018.

Kosten: € 20.- per keer incl. alle materialen en koffie, excl. een doek, deze neem je zelf mee of koop je ter plekke. Je kunt beginnen met losse lessen, (max 3x) daarna koop je een strippenkaart voor 5 of 10x.

Aanmelden: bij Mieke 06-10566887, info@miekerozing.nl of bij Streetscape info@streetscape.nl

Waar: Galerie Streetscape, Dorpsstraat 7, 1901 EH Castricum (schuin tegenover het station).

 

Workshop: zaterdag 13 mei van 10-13u:
Moederdag vier je met mama of oma bij Streetscape

Ken jij de kunst van de CoBrA-groep? Deze kunstenaars fantaseerden er heerlijk op los. Alles mocht, alles kon. Ze wilden het liefst in het hoofd van een kind duiken, omdat kinderen de mooiste vrije ideeën hebben.

Dus……mama of oma kan nog wat van jou leren als jullie samen op een groot doek gaan werken. Nodig je haar uit? Jullie werken aan een kleurrijk schilderij a la Karel Appel, Corneille, of toch vooral helemaal lekker eigen stijl. Hoe je begint? Helemaal geen probleem! Vakdocent Mieke Rozing helpt jullie met spel en verschillende technieken met acrylverf. Dat worden … uurtjes, heerlijk vrij creëren met zijn twee! Succes gegarandeerd en geen ervaring is geen probleem (vanaf 4 jaar). De kosten voor jullie samen zijn € 75,-, incl alle materialen, limonade, koffie en taart. Aanmelden: info@miekerozing.nl, 06-10566887 of info@streetscape.nl

Workshop vrijdag 8 april: olieverf geïnspireerd op het werk van Paul Klee

Demonstratie/ demodag, olieverf op doek geïnspireerd op het werk van Paul Klee

Inloop Atelier Lessen vanaf januari 2016 tot 30 juni 2016:

De inloop ateliers zijn het hele jaar door op de woensdagochtend en de zaterdagochtend van 10-12.30 , om de week. In principe kan je elke week komen om te schilderen

Inloop atelier start weer na de zomerstop in september 2015, bij lijstenmakerij Ida Bakker, Castricum. je kunt werken met verschillende technieken zoals: olieverf, acrylverf, pastelkrijt, mixed media enz. Waar jij behoefte aan hebt! Kosten €20 per keer incl. alle materialen, koffie/thee, behalve doek of paneel. Je kunt je eigen doek/ paneel meenemen of in de winkel ter plekke kopen. Aanmelden via mail aan miekerozing@gmail.com  of bij Lijstenmakerij Ida Bakker

—————————————————————————————————————————————

Workshops voor het basisonderwijs en buitenschoolse opvang.

1. Workshops als teambuilding.

Voor u en uw personeel kan ik een heerlijk uitje verzorgen. Ontspannend, creatief en tegelijkertijd goed voor het teamgevoel. Het personeel leert elkaar van een andere kant kennen door het schilderen op doek met acryl. Misschien wilt u dat de teamleden met een eigen doek naar huis gaan als herinnering aan deze dag. Of u wilt dat zij een kunststuk maken voor de hal of de koffiekamer van uw school. Maar ook met andere materialen kan het team werken zoals: klei, glazuur, gipsverband, ijzerdraad of een druktechniek.

2. Workshops met opbouw vanuit de leerlijn Beeldende Vorming.

Het kan ook zijn dat u wilt dat het team ontspannend en vakinhoudelijk bezig is. Ik kan het team leren hoe de opbouw/leerlijn van klei kan zijn. Dit geldt ook voor tekenen/ schilderen en ruimtelijk (3D) werken. U kunt met het team één dag of dagdeel werken maar het kan ook in 2 dagen (met tussenpauze van min 3 weken) zodat het klei gebakken is. Na 3 weken kunnen de leerkrachten verschillende manieren van afwerken oefenen.
Workshops met vakinhoudelijke opbouw

• schilderen met acrylverf op doek. (bijv. vanuit het werk van een kunstenaar of kunststroming)
• leerlijn klei, (opbouw v.a kleuters t/m gr 8.)
• anders ruimtelijk werken met bijv. gipsverband, papier-maché
• druktechnieken

De locatie van de workshop kan bij u op school maar het kan ook in een geheel andere omgeving, met of zonder catering. Wilt u een programma op maat of meer informatie over de workshops, bel of mail me. Ik kan u een voorstel doen of ik kom langs voor een vrijblijvend gesprek zodat ik de workshop nog beter op uw wensen kan afstemmen.

One Comment to “Workshops / Inloopateliers / Cursussen”

 1. Beste Mieke,

  Met veel belangstelling las ik de info op je site.
  Ik wil met dit mailtje aangeven dat ik belangstelling heb voor de workshops met opbouw vanuit de leerlingen beeldende vorming. Ik ben me aan t voorbereiden om zelfstandig een atelier te gaan starten waar ik diverse workshops aan kinderen wil gaan geven. Ik heb n achtergrond SPW-basisonderwijs en werkervaring als onderwijsassistente. Momenteel volg ik het tweede jaar aan de Vrije Academie voor beeldhouwkunst. Mijn plan is dus om zowel mijn achtergrond ervaring met kinderen en mijn eigen beeldhouwwerken samen te brengen in n atelierruimte.
  Ik ben dus op zoek naar leerproces zodat ik beeldendwerk met kinderen kan gaan maken. Wat ik op je site lees lijkt me precies passend enkel ben ik maar een persoon en heb geen idee of je training voor mij alleen kunt bieden en zo ja of ik de kisten daarvan wel kan betalen.
  Maar goed met deze info over mijn achtergrond en vraag hoop ik dat je beeld hebt om mij n antwoord te geven over je mogelijkheden.

  Vriendelijke groet, Ingrid Tames

Leave a Reply