Contact

info@miekerozing.nl

06-10566887

12 Comments to “Contact”

 1. Hallo Mieke,

  Ik heb vanavond je site eens goed bekeken. Wat staat daar veel op!
  Ik krijg gewoon zin om aan het werk te gaan met de kinderen. Heb groep 1/ 2 van een basisschool in het Noorden van het land. Je hebt erg inspirerende projecten op je site staan. Wij (ellughju en ik #twitter) hebben een aantal jaren geleden een kunstproject met de kleuters gedaan en zijn toen ook naar het ” Museum voor valse kunst” geweest. Dit past ook erg goed in het thema over grote/ oude Meesters. De kleuters van toen kunnen zich dit nog goed herinneren. daar doen we het voor!
  Wij gaan naar de voorstelling van Ila v/d/ pauw. Zelf gebruiken wij ook handpoppen in de klas voor vele doeleinden (sociaal- emotioneel/ kennis overdracht gewoon voor de fun). Ik denk dat we wel wat van haar kunnen leren. We hebben nooit les gehad o.i.d. Door naar een andere poppenspeler te kijken kun je naar mijn mening veel leren. Misschien heeft ze nog tips voor ons. Toch? Je weet nooit…

  Groetjes Joland Rijkelijkhuizen.

 2. dank voor jullie berichtje…leuk dat jullie zo enthousiast zijn. Ik ben groepsleerkracht en vakdocent BeVo…en de ICC’er van school. Onze school staat in NH en dat museum voor valse kunst staat ook op mijn site. Wij starten ons project met een voorstelling van Ila voor de hele school en wij sluiten het project eind maart af met een bezoek aan het Rijksmuseum. Dit ben ik ….qua draaiboek…logistiek nog in elkaar aan het zetten…pff …het is even puzzelen maar dan hebben we ook wat …..bussen enz…je kent het wel…in het Rijksmuseum krijgen de kinderen verschillende interactieve rondleidingen die dan weer naadloos aansluiten op ons project…..dus de planning is al bijna rond nog even op groen licht wachten van de provincie ..want dit kan met subsidie…maar het lijkt mij toch wel erg gaaf als kinderen al is het maar 1x in hun leven….de Nachtwacht zien…
  De andere vraag was of ik poppenspeelster ben…nee helemaal niet….ik schilder…dat is mijn grote passie..hier zie je wat van mijn werk…komt binnenkort aan deze site gelinkt…

  Ik begrijp dat jullie meer in Groningen/ Friesland zitten? Ik zal Ila eens vragen hoe of wat…zij is naast theatermens ook af en toe invaller bij mij op school. He is een leuke collega met grote passie dus ik denk dat zij het alleen maar erg leuk vindt als je belangstelling hebt…ik weet natuurlijk niet hoe druk zij het heeft…anders moet je maar even mailen dat praat wat makkelijker..misschien kan ik jullie nog verder helpen…groetjes Mieke

 3. Hoi Mieke, wat een leuke site, kwam een foto tegen waar ik een vraagje over heb, je hebt een filmpje hier op staan met wasco smelten, dat heb ik al eens gedaan hartstikke leuk maar boven dat filmpje heb je een hele mooie foto staan volgens mij ook met wasco en ik heb geen idee hoe je dat doet heb je een kleine uitleg voor mij.

  B.V.D. Anja

 4. Hoi Anja,

  Bedankt, voor je compliment. Die foto is van internet, dat is niet mijn werk;). Ik denk dat men hier eerst, zwarte oil pastel (Wasco, Panda enz) vanaf de bovenkant heeft laten smelten, dat zijn de zwarte druppels. Daarna bovenaan het doek, allerlei kleurtjes krijt opgelegd en dat laten smelten. Deze felle kleuren zie je niet met druppels naar beneden lopen, dus bij zwart het doek rechtop zetten en bij de kleuren, het doek plat leggen. Ik heb het wel ooit (heel lang geleden) een workshop gedaan, dan werk je met blokjes was (wax) en een oude strijkbout. Deze techniek heet ‘encaustic’. Als je dit intikt bij Google dan zie je veel voorbeelden. Hier een filmpje waar ze dit uitleggen. Heb je zin om dit uit te proberen even langs de kringloopwinkel voor een oude strijkbout, succes!

 5. Dag, Ik heb ooit eens iets gezien met ijzerdraad (3d ijzerdraad schetsen) op jouw site, maar vind het niet meer, kan u mij zeggen waar ik dit terug vind, of is het verwijderd?
  Dank voor deze aandacht, groet sara

 6. Hoi Sara,

  Misschien zie je hier iets tussen?
  Ik weet niet precies wat je bedoelt; Wat heb je precies gezien?

 7. Beste Mieke,

  Toevallig ben ik op jouw stek terechtgekomen. Heerlijk zoveel ideeën. Ik kon meteen aan de slag in school. Tot ik in school een filmpje wilde tonen ‘aniamated art W.Kandinsky’. Ik kon het niet meer terug vinden op jouw site. Dat vond ik wel jammer. Nu zoek ik terug naar een abstsract kunstwerk en filmpje; helaas ik kan het weer niet terug vinden. Dat vind ik jammer.
  Kan je misschien een zoekknop op je site installeren of een button zodat ik het op pinterest kan bewaren?
  alvast bedankt.
  marina

 8. Hoi Marina, dank je voor je feedback, ik ga kijken hoe ik dit kan doen. Ik heb zelf een pinterest app geïnstalleerd op mijn PC zodat ik alles kan pinnen. Filmpjes zijn lastiger te pinnen daarom zet ik tegenwoordig een foto in dezelfde post zodat je die in ieder geval kunt pinnen. Ik moet me hierin verdiepen en dat gaat even duren. Je hoort het;))

 9. Ik ben opzoek naar een op plak thermometer en kwam zo op uw site, helaas kan ik het artikel niet vinden onder de link die u erbij plaatste. Zou u mij verder kunnen helpen met een goede link?

  Met vriendelijke groet,
  Anneke

 10. hier zie ik zo’n thermometer of hij plakt weet ik niet maar wel lekker in prijs, dus dan koop je gewoon lijm erbij;)

 11. Over Van der Meij,
  De Gave Gulden was niet zijn laatste opdracht, maar de laatste particuliere opdracht die van Van der Meij is uitgevoerd. Tukkers vrouw was van oudsher bevriend met Sara Herweijer, vanaf de tijd van de bouw van het Scheepvaarthuis tot aan zijn dood zijn levensgezel (volgens mij waren ze niet getrouwd, maar weet ik niet zeker).
  met groet,
  Kees Tukker

 12. Beste Kees,

  Dank je wel voor de aanvullende informatie,
  Met groet,

  Mieke

Leave a Reply