Exhibition of my work

Mei en Juni 2018

Schilderijen van de series: ‘Honden’, Kapberg’, ‘Men & Women’, ‘Mandela’s', te zien bij Sunny & Djive in Schoorl. Onderdeel van de kunstroute: SCHIK in kunst op 8,9 en 10 juni 2018.

April 2018

Schilderijen van de serie ‘Honden’ te zien bij Galerie Streetscape in Castricum.

Oktober 2018- april 2018

Schilderijen van de serie ‘Kapberg’ te zien bij De Verleiding in Castricum.

September 2017-maart 2018

Schilderijen van de serie ‘Mandela’s’ nu te zien bij Muzewonen in Castricum

Mei 2017:

Schilderijen van de serie ‘Heimwee’ nu te zien bij Muzewonen in Castricum

 

Mijn vrije werk is te zien bij ‘De verleiding’ in Castricum

 

 

Zaterdag 11 en zondag 12 juni 2016:
Kunstroute van Schik in kunst in Schoorl en Groet. Prachtige omgeving met heel veel kunst. Fietsen is heerlijk maar je kan ook je auto parkeren bij de school waar ik exposeer, dat is op nr 42 de Teun de Jager school in Schoorl. Je bent van harte welkom van 11-17u en de koffie/thee staat klaar! In het centrum van Schoorl bij het ‘Klimduin’ kan je fietsen huren.

1 maart-1 mei 2016

Expositie van Mieke Rozing bij Wierenga in Castricum


Mieke is lang op zoek geweest naar de juiste manier om haar verhaal vorm te kunnen geven. Dit doet zij nu met twee series: ‘Heimwee’ en ‘Men & Food’. Zij experimenteerde met verschillende materialen (mixed media). Aan de vrije academie werd de techniek van olieverf behandeld, maar er was geen klik.

Pas in 2010 werd het haar duidelijk, zij moest haar verhaal op doek zetten, nog meer de diepte ingaan en daar hoorde de techniek van olieverf bij. Het ambachtelijke van olieverf was nodig om de gelaagdheid en de diepte te kunnen vertellen. De kleuren zijn zo intens en de techniek om met veel lagen verf te werken maakte dat zij steeds realistischer kon vertellen. Zij schildert het liefst groot en met haar handen zodat zij elke vorm nog eenmaal kan voelen en ervaren. De verhalen die zij vertelt starten in haar pubertijd (serie: Heimwee) en zij is nu aangekomen op de leeftijd van rond de 35 jaar (serie: Men & Food).
De eerste serie ‘Heimwee’. Nog één keer het jonge lichaam voelen zoals het was en zoals het nooit meer zal zijn, alleen dat besef komt veel later. Je bent 18 en je bent niet tevreden, je bent 25 jaar en je bent niet tevreden. Later kijk je terug en zie je hoe mooi je was op je 18e. Dit blijft zich herhalen tot de dood. De schoonheid, kwetsbaarheid en de kracht van het lichaam van mannen en vrouwen ze zij op doek.
De tweede serie heet: ‘Men & Food’. De relatie tussen mannen & eten vanuit haar perspectief. Maar je kunt ook zeggen seksualiteit & eten. Iedereen heeft daar zijn/ haar eigen associaties bij en die feedback is zeer welkom.

Mieke: ‘ Is een serie af dan is de behoefte voor een nieuwe serie geboren’. ‘Achteraf kan ik pas verwoorden wat ik geschilderd heb’. ‘Met de tweede serie ben ik nog niet klaar, het zijn nu naakte mannen met eten maar ik werk nu aan het vervolg nl ‘vrouwen & eten’. Zij schildert ook het verhaal van een ander door het maken van portretten.

Daarnaast, blogt zij op, miekerozing.nl. Geeft  schilder-inloopateliers bij Ida Bakker in Castricum voor jong en oud. In 2014 richtte zij De KunstKoets op, mobiele cultuureducatie voor het openbaar basisonderwijs.

De expositie van Mieke Rozing is te zien vanaf 1 maart- 1 mei 2016, bij Wierenga eten en drinken, Bakkerspleintje 26 in Castricum.

Leave a Reply