Hé, doe eens lekker CEK!

De zomer hoeft ondanks de 1,5 metersamenleving niet saai te zijn. Dat dacht Mieke, initiatiefnemer van Castricumse Etalage Kunst. Vanaf 3 juli staat ons dorp 6 weken lang in het teken van lokale kunst.

Omdat ik het zo jammer vind dat leuke uitjes zoals de Kunst Fiets Route vanwege corona deze zomer niet door kunnen gaan, ben ik gaan nadenken over een alternatief. Kunstenaars en winkeliers hebben het zwaar deze tijd. Op deze manier kunnen ze beiden even extra in de aandacht gezet worden en hebben wij zelf toch een gezellig uitje in het dorp. Nu gaat Castricum weer leven met de kunst van lokale kunstenaars in etalages en kunnen we op een verstandige manier genieten van de mooie dingen die ons dorp te bieden heeft.’

De kunst is te zien op diverse plekken in Castricum. Op het Kooiplein, in Geesterduin, Dorpsstraat, Burgemeester Mooijstraat, ’t Bakkerspleintje en de Torenstraat.

Er zijn o.a. houten beelden, keramiek, sieraden, quilten, schilderijen, foto’s en recycle-art van uiteenlopende kunstenaars te zien. Waar de Creatieve Wieven het pand van Hurkmans in de Burg. Mooijstraat volzetten met hun prachtige recycle- en textielkunst, exposeert Studio K met eigenzinnige meubels bij Mull Mode en Esclusivo.

Mieke zelf is bekend van haar inloopateliers en workshops in BBC Castricum. Met haar ateliergroep exposeert ze in het voormalige pand van Dikhoff-de Vos Juweliers op ’t Bakkerspleintje.

De CEK start op vrijdag 3 juli en gaat door t/m zondag 16 augustus. Ook voor de kleintjes is het leuk, want ook de sprookjestuin (Tuin van Kapitein Rommel) doet mee. ‘Dus laat je allemaal verwonderen en wandel gezellig alle deelnemende etalages af’’. Wil je weten waar alles te zien is? Kijk dan op de plattegrond of scan de QR-code die je bij elke etalage aantreft op het CEK-logo.

Dit was de route

Gesponsord door

Bekijk hier de officiele opening van CEK