ACTUEEL
CEK: Castricumse etalage kunst officieel geopend

Inloopatelier

  • Het inloopatelier start mogelijk weer op woensdag 20 en donderdag 21 januari 2021. Zodra er zekerheid is wordt dit hier vermeld.

Je schildert met een groep mensen, maar ieder op eigen niveau, het maakt dus niet uit of je beginner bent of al iets meer ervaring hebt. Je werkt met acrylverf, olieverf of mixed media. Jij vraagt wat je wilt leren en ik begeleid jou. Soms zal ik je uitdagen om een stap verder te gaan.

 

Je kunt elke week kijken of je wel of niet kunt komen, de eerste keren betaal je contant en daarna koop je een strippenkaart. Met deze kaart bepaal je zelf wanneer het jou uitkomt. Je zit dus niet vast aan een lessen-cyclus, kom je een keer niet mis je niets want je werkt in jouw tempo.

Hoe?

Wanneer: op woensdag- en donderdagochtend van 9.30-12u. inloop va 9.15u. Het hele jaar door, met uitzondering van de kerstvakantie (29 en 30 dec. 2021).
Kosten: De eerste 3 keer betaal je los €25 per inloopatelier, later koop je een 5 of 10 strippenkaart, bij 10 strippen krijg je €10 korting. Dit is incl. alle materialen, koffie & thee. Excl. je doek of schilders papier, dit kun je ter plekke kopen.
Waar: Buurt- & biljartcentrum Van Speykkade 61, 1901XB Castricum
Kom gerust een kijkje nemen of bel 0610566887, mail info@miekerozing.nl, voor meer info.

Workshop: Macramé

WAT:

 

Wil je helemaal Zen worden dan kun je heerlijk met de macrame techniek een lamp maken in Boho stijl (hoogte van de lamp op de foto is 1 m). In samenwerking met gastdocente Angenita Hoebe heeft Mieke deze hippe workshop uitgewerkt. Toegepaste kunst, waar jouw lamp onder valt, betekent dat je hem ook werkelijk kunt gebruiken. Samen met jou plaatsen wij de fitting met snoer.

WANNEER: De workshop is op zondag 27 juni 2021, van 9-13.30u

KOSTEN:  €79.50 incl. alle materialen (incl. fitting met snoer) en consumpties.

WAAR: Buurt en Biljartcentrum Casticum, v Speykkade 61, Castricum
AANMELDEN: miekerozing.nl of 0610566887. Wil je meer info dan kun je bellen of ga naar de pagina ‘workshops’, klik op de gewenste workshop en gebruik de aanmeld module.

 

 

Workshop: Zentangle Freestyle/ Dieren

WAT: 

In de workshop speel je met verf, lijnen en patronen. Iedereen kan meedoen, je hoeft geen ervaring te hebben want Mieke begeleidt elke stap. De workshop bestaat uit 2 dagdelen.  

WANNEER: Op zaterdag  19 juni en  3 juli van 9.30-12.15u. 
KOSTEN: €69.50 incl. alle materialen en consumpties.

INDELING: 2 dagdelen verdeelt over 2 verschillende dagen
MATERIAAL: Schildersdoek van 50×50, verf, stiften en ontwerpmateriaal.

WAAR: Buurt en Biljartcentrum Casticum, v Speykkade 61, Castricum
AANMELDEN: info@miekerozing.nl of 0610566887. Wil je meer info dan kun je altijd even bellen

Workshop: Keramiek

WAT:

Info over deze workshop volgt spoedig  

WANNEER:  
KOSTEN: 

INDELING: 
MATERIAAL: 

Waar: Buurt en Biljartcentrum Casticum, v Speykkade 61, Castricum
Aanmelden: info@miekerozing.nl of 0610566887.

Blijf op de hoogte, abonneer op de nieuwsbrief

‘Ik houd niet van ‘truttige’ clubjes, waar iedereen dezelfde truckjes leert. Ik houd van het ambachtelijke. De verf en de technieken echt leren begrijpen’.

NIEUWS

  • In het najaar kun je weer meedoen aan de workshop: Ik wil schilderen als….Francoise Nielly. Dit is een 2-delige workshop met olieverf. Zij maakt grote geabstraheerde portretten. Ik leer jou stap voor stap hoe jij dit maakt. Jij bepaalt wie je schildert en ik zorg dat de schets op het doek staat.
  • Castricumse Etalage Kunst (CEK):
    Van 3  juli t/m 16 augustus worden de winkelstraten een grote galerie. In deze nieuwe, abnormale tijd kwamen wij op het idee om iets te doen met kunst en de etalages in Castricum.
  • Omdat dit jaar de KFR niet door kan gaan willen wij de bewoners van Castricum eo toch plezier laten beleven, een reden geven voor een mooie wandeling of fietstocht en tegelijkertijd een podium bieden voor de kunstenaars. Dit niet-commerciële project is opgericht om een mooie ode te brengen aan onze plaatselijke kunstenaars en om onze ondernemers een hart onder de riem te steken. Het wordt georganiseerd door Mieke Rozing, cultuur-coördinator van openbaar onderwijs en buurtcentrum BBC, OVC (Ondernemers Vereniging Castricum) en vanuit de gemeente Stichting Welzijn. Binnenkort meer info op deze site
  • In maart (is uitgesteld) workshop Kippen schilderen, een workshop voor iedereen die graag wil schilderen, geen ervaring nodig, daar helpt Mieke jou wel mee.
  • Op 22 en 29 februari een nieuwe workshop in de serie: Ik wil schilderen als….deze keer is dat Tjalf Sparnaay, zie workshops hierboven.

Inloopateliers starten weer op woensdag 8 en donderdag 9 januari 2020!

 

 

Kerst-avontuur: De expositie van dit kerst-evenenement is te zien op 2e Kerstdag 2019, van 14-16.30u. Je bent welkom om te komen kijken onder het genot van een drankje & hapje.

 

Museumbezoek: zaterdag 23 november kan je mee naar het Jan vd Togt museum in Amstelveen. Het hyperrealistische werk van Tjalf Sparnaay wordt daar tentoongesteld. Iedereen van de schildersgroep kan mee. Zijn bekende schilderijen van patat, hamburgers en nog veel meer lekkers kunnen we eens goed bestuderen. Hoe doet hij dat;)

Iconic egg, 2018. Tjalf Sparnaay, olieverf

 

Het atelier is per 1 oktober 2019 verhuisd naar BBC (Buurt & Biljartcentrum Castricum, Van Speykkade 61. Daar is het inloopatelier op de woensdag en donderdagochtend.

NEEM CONTACT OP

06-10566887
info@miekerozing.nl

Het inloopatlier is verhuisd naar: Buurt en biljartcentrum Castricum. Van Speykkade 61, 1901, Castricum