Archive for ‘Uncategorized’

April 24th, 2015

Gr 3/4: Bloembollenvelden en perspectief

De werkstukken zijn af en worden nu tentoongesteld in de Van Reenenschool. In de eerste les hebben de kinderen van groep 3 en 4 de bloembollenvelden geschetst (1-puntsperspectief) en daarna geschilderd, zie oudere post…. Deze opdracht heb ik gemaakt bij het project: ‘Bergen’, cultureel erfgoed. Bergen het mooie kunstenaarsdorp heeft een prachtige unieke natuur. Oude hoge duinen die de polder raken. Bloembollenvelden met op de achtergrond het mooie duingebied.Dit is ook een inspiratiebron geweest voor de ‘Bergense School’.

Perspectief maken met hulplijnen (verkorting), met kleur en natuurlijk, ver en dichtbij (klein en groot). Gisteren mochten zij de finishing touch geven. Grote tulpen stempelen die helemaal vooraan staan en daarachter wordt het een zee van gemengde kleuren. Het plezier van de kinderen is geweldig om te zien. De verbazing dat zij diepte kunnen maken is zo’n eye opener. Ik kan alleen maar hopen dat zij daar de nog veel plezier aan mogen beleven.

Het idee van stempelen met een vork zag ik op deze site.

April 1st, 2014

How to Draw Graffiti Letters/ lesidee

Mooi duidelijk filmpje, voor de leerlingen, om te zien hoe je graffiti letters kunt maken. Het overtrekpapier heb je niet nodig. Laat de kinderen de buitenste lijnen met een stift overtrekken, dan de hulplijnen uitgummen. Zo krijg je hetzelfde effect.


How to Draw Graffiti Letters — powered by ehow
July 10th, 2013

STENCIL IT PART 1 & 2

Kijk hier voor meer afdruktechnieken……..