Archive for ‘Kunstproject/Oude Meesters’

April 11th, 2017

Rijksmuseum: Snappguide & lerarenfeest


De Snappguide werd gelanceerd en daarom was er donderdag 6 april een super feestje voor leraren, in het Rijksmuseum. Samen met mijn collega Esther waren wij op tijd aanwezig om over de rode loper, ons entree te maken;). Het was echt geweldig om mee te maken. Gaaf om ‘s avonds in het museum te zijn met alleen maar collega’s en we werden echt super verwend. Wij konden heel gemakkelijk de nachtwacht goed bekijken.

introfilmpje: Youstoub video voor in de klas

Maar ook werden we gefotografeerd door studenten van ROC a12/ fotografie en dan wel Claire obscure. wij konden meedoen aan twee rondleidingen maar wij kozen voor een. Daarna wilden wij de Snappguide uitproberen, ik liet mij begeleiden door Teske Scheppers. Deze manier van rondleiden past echt goed bij de belevingswereld van het kind. Dat kinderen dit gaaf vinden wist ik al want ik geef heel vaak les in AVV (AudioVisuele Vorming) en het werkt altijd. Lekkere drankjes en voordat we weer richting huis vertrokken was er een superbuffet en een DJ. Bij de uitgang kregen we nog een prachtige goodiebag, Rijksmuseum dank je wel!!
Hieronder zie je het persbericht van het museum.

bron: MAAK

Feestelijke lancering tijdens VEED Festival en het Rijksmuseum lerarenfeest

In het bijzijn van zeventig bekende (inter)nationale YouTubers lanceert het Rijksmuseum samen met MAAK, organisatoren VEED festival, op 5 april SnapGuide. Op 6 april introduceren Jet Bussemaker en Mertabi SnapGuide tijdens het Rijksmuseum lerarenfeest, een avond waar 1.200 leraren in het zonnetje worden gezet.
SnapGuide is ontwikkeld in samenwerking met Maak (concept en productie) en MediaMonks (digitale productie)

Ronnie Flex, Mertabi, Teske de Schepper, Jiami Jongejan en Defano Holwijn geven vanaf 5 april rondleidingen in het Rijksmuseum met SnapGuide. SnapGuide is een splinternieuwe gratis onderwijstool op je smartphone voor leerlingen uit het Voortgezet Onderwijs. Zij leren over de Gouden Eeuw door ‘Snaps’ en ‘challenges’ van de populaire YouTubers en artiesten. Zo vertelt Mertabi over macht en rijkdom en gaat Ronnie Flex op zoek naar de geschiedenis van zijn voorouders. Klik hier voor meer informatie…

July 3rd, 2014

De Witt of Oranje: Rijksmuseum gr 7/8.

Theatervoorstelling en rondleiding over het rampjaar 1672 voor groep 7 en 8 van het primair onderwijs.

Een spectaculaire rockopera in theater Bellevue neemt leerlingen mee naar het rampjaar 1672. De dodelijke strijd tussen Willem III en de gebroeders De Witt komt heel dichtbij. Toptalenten uit de muziek- en theaterwereld spelen samen onder regie van Mirjam Koen, singer-songwriter Lavalu, pop-rock band Susies Haarlok, en een 12-stemmig koor. De aansluitende rondleiding in het museum voert langs de historische topstukken uit de Gouden Eeuw.

May 10th, 2014

Mijn portfolio/ DWDD tempo!

January 26th, 2014

Wat kun je met je Rijksstudio? How To with RijksMuseum-studio?

Lijkt me geweldig om dit te gebruiken voor het onderwijs, het biedt heel veel mogelijkheden. Ik moet even de tijd nemen om dit eens goed te onderzoeken en uit te proberen. Mochten scholen ervaring hebben dan zou ik dat heel graag horen/zien. #inspiratie! Kijk hier voor eerdere Post over Rijksstudio en hier allerlei achtergrondinfo en lesideeën: ‘Oude Meesters’. (even doorscrollen want als eerste krijg je deze post op het blog te zien;)

Rijksstudio on your tablet

Rijksstudio Award – Make your own Masterpiece

January 16th, 2014

Typografie van de Middeleeuwen/ Rijksmuseum

Middeleeuwse krabbels en krullen — Rijksmuseum workshop voor het primair onderwijs.
Leuk het sluit prima aan bij de eerdere posts over ‘De geschiedenis van Typografie’, ‘Spelen met letters‘ maar past ook bij het thema: Oude Meesters, VOC en de Middeleeuwen.

November 10th, 2013

TJALF SPARNAAY/ Megarealisme

TJALF SPARNAAY
Haarlem, 1954
autodidakt
techniek: olieverf op doek
De schilderijen van Sparnaay willen werken als donderslagen op ons netvlies. Naar gewone dingen die ons lief zijn leren wij anders kijken. Zijn techniek doet ons denken aan de Hollandse zeventiende eeuwse traditie, zijn onderwerpen zijn daarentegen zeer eigentijds

Vanaf 1987 werkt hij aan een imposant oeuvre, steeds zoekend naar nieuwe, nog nooit geschilderde beelden. Zijn Megarealisme is onderdeel van de eigentijdse en internationale stroming die Hyperrealisme wordt genoemd waarbinnen hij inmiddels als een van de belangrijkste schilders gezien wordt.

TJALF SPARNAAY
Haarlem, 1954
selftaught
works in oil on canvas
Tjalf Sparnaay’s paintings hit the retina like bolts of lightning in a clear blue sky. No other painter confronts us quite so clearly with ordinary objects that we hold dear.

Since 1987, he has been working on his imposing oeuvre, constantly seeking new images that have never been painted before. What he calls Megarealism is part of the contemporary global art movement of Hyperrealism, and Sparnaay is now considered one of the most important painters working in that style.

August 29th, 2013

David Gray, his work and oil painting lessons.

Zij site met olieverf lessen/ his site with oil paiting lessons
Zijn werk/ his work.

May 18th, 2013

‘Kunst in de aula’/ Meg Mercx

Super gaaf groepswerk….geweldig om toe te passen tijdens een kunstproject……het mooie hiervan is dat het een prachtige blijvend kunstwerk is van heel veel leerlingen….Meg Mercx….is bedenkster van ‘Kunst in de aula’.

Tijdens 4 workshops van een uur schilderden 100 leerlingen 200
vierkantjes tot een 3-D beeld.

100 leerlingen van het Ubbo Emmius in Winschoten schilderen o.l.v. Kunstenaar Meg Mercx een 3D portret van Ubbo Emus.

Samen met Leerlingen van het Utrechts Rietveld College

Popart kunstwerk onder leiding van Meg Mercx op RSG Levant Zeewolde/ Roy Lichtenstein

Matisse interpretatie, geschilderd door 75 leerlingen op het Jacob Roeland College te Boxtel.

May 15th, 2013

Rick Casali – Sculpting the Mouth

May 14th, 2013

Mixing Flesh Tones for Painting Portraits