Archive for ‘Kerst/ Christmas’

December 16th, 2015

Kerstmis: Bomen & Knutselen

Deze prachtige abstracte kerstbomen hieronder, vond ik zo gaaf. Lekker verfrissend en grappig. Ik schilder graag realistisch maar af en toe kan ik mij heerlijk uitleven bij het abstraheren van onderwerpen. De foto vond ik ergens op internet, het is een schoolproject (Amerika) maar ik kan de bron helaas niet meer achterhalen.

Om net zo abstract te werken zoals op de foto heb ik gekozen voor een kleine variant. De boom kun je neerzetten of als versiering ophangen. Print hem uit op stevig A3 papier voor een grotere versie.
Benodigdheden: 5x PDF kerstboom (download hier: kerstboom.miekerozing.nl) op stevig wit papier (160 grams), potlood/ gum, waterverf, penselen, zwarte watervaste stift, lijm, glitter-haarlak en eventueel een haakje/touwtje.

Werkwijze:

 • teken lijnen en ballen op de 5 kerstbomen
 • schilder met waterverf
 • na het drogen, werk alle lijnen bij met zw stift en geef eventueel nog wat accenten.
 • uitknippen, in de lengte dubbelvouwen en plak iedere keer 1 helft van de 5 kerstbomen tegen de volgende. De laatste plak je aan de eerst vast en klaar is de boom.
 • voor de finishing touch,  heb ik de boom (buiten) ingespoten met glitter-haarlak (Etos, Kruidvat).
 • Meer kerst,  kijk hier ……

  January 1st, 2015

  Het overzicht van De KunstKoets 2014.

  Het was een prachtig jaar voor De KunstKoets, mooie ervaringen, fijne samenwerking met scholen, sponsoren en allerlei instellingen. De verwondering op de gezichten van de kinderen is mij goud waard. Een kunstwerk kunnen uitwerken en exposeren is een succeservaring voor de kinderen. Technieken, materialen, kunstgeschiedenis enz. Alles kwam langs en werd gretig opgepakt door de leerlingen. Soms was ik ook verbaasd hoeveel moois uit hun handen en brein kwam. Het perspectief van het kind is zo inspirerend!

  December 22nd, 2014

  How I Draw a christmas Tree – 10 Different styles

  Meer kerst……

  December 19th, 2014

  De sneeuwman – volledige film OB/MB

  December 19th, 2014

  How To Draw Christmas Trees – 6 Easy Ways

  Handig filmpje, het brengt je toch op het idee om eens op een andere manier de kerstboom te tekenen. Kinderen kunnen dit natekenen maar misschien kunnen zij ook na het kijken van dit filmpje nog andere manieren bedenken (patronen in de boom maken). In deze les kun je uitleggen wat stileren is (zoveel mogelijk van de tekening weghalen/laten, waardoor je met weinig lijnen precies het kenmerk van jouw onderwerp laat zien.

  December 18th, 2014

  De Ultieme Kerstfilm: ”De Nacht Voor Kerstmis (1994)”

  Heerlijk om samen een filmpje te kijken. De kinderen zijn moe, geen lessen en toetsen meer maar samen als groep het even heel erg gezellig maken.

  December 17th, 2014

  ♪ Kerstliedje: “Stille nacht” met tekst!

  December 17th, 2014

  Gr 7: De alternatieve kerststal/ Stencilling

  Met allerlei mallen en zelf gemaakte stencils hebben de leerlingen op een plaat hout gewerkt. Regelmatig mag ik in de houtbak van de bouwmarkt snuffelen voor scholen en dan vind ik meestal hele mooie bruikbare platen. De kinderen hebben met acrylverf gewerkt. Thema Kerst: ‘de drie wijzen uit het oosten’. In dit filmpje wordt het kerstverhaal heel duidelijk verteld. Meer kerst…..

  December 16th, 2014

  Gr 8: kerstkaarten en linosnede

  Heerlijk gewerkt met gr 8. De kinderen hebben hun prachtige ontwerp van de uil op het linoleum gezet en uitgegutst. Dan was het nu eindelijk tijd om de afdrukken te maken. Spelen met kleuren en verschillende papiersoorten.

  December 15th, 2014

  The Christmas Story/ Het kerstverhaal

  The story of Christmas as told by the children of St Paul’s Church, Auckland, New Zealand.

  Het kerstverhaal, duidelijk en mooi gemaakt. Ik denk dat het kinderen erg aanspreekt juist omdat het door kinderen is gemaakt. Voor BB prima tijdens de Engelse les en voor de OB en MB met vertaling van de leerkracht!
  Momenteel werk ik met De KunstKoets op een openbare school. Wij zijn bezig met het thema: kerst. Soms moet ik vreselijk lachen om de opmerkingen van kinderen over het kerstverhaal. Kinderen leggen mij uit dat we een elfje aan het kleien zijn. Ik leg uit dat het een engel is. Dat gaat er bij heel veel kinderen niet meer in;). Grappig om te zien hoe dit aan het veranderen is.