Archive for ‘Hyperrealisme/ Megarealisme’

December 27th, 2013

Ran Ortner, realistic painter.

Ran Ortner:: geweldig hoe realistisch hij met olieverf werkt!! Zijn schilderijen zien, lijkt me echt een beleving (ook heel nieuwsgierig, hoe hij dit opbouwt). Het is ook zijn bedoeling, dat je de golven voelt en het zout proeft. Hij heeft 30 jaar intensief geschilderd om dit te kunnen bereiken….dan heb ik nog wat jaartjes in te halen;). Dus vandaag is het een mooie dag om te gaan schilderen….het is toch prutweer.

 

Mooi om deze filmpjes als inspiratiebron te laten zien aan kinderen. Geloof in jezelf en blijf oefenen en op een dag dan ben je een expert op een bepaald gebied. uiteraard kun je dit ook als info filmpje laten zien bij lessen over, zee en water. Laat kinderen zelf de zee laten schilderen met waterverf, plakkaatverf of pastelkrijt.

 

November 10th, 2013

TJALF SPARNAAY/ Megarealisme

TJALF SPARNAAY
Haarlem, 1954
autodidakt
techniek: olieverf op doek
De schilderijen van Sparnaay willen werken als donderslagen op ons netvlies. Naar gewone dingen die ons lief zijn leren wij anders kijken. Zijn techniek doet ons denken aan de Hollandse zeventiende eeuwse traditie, zijn onderwerpen zijn daarentegen zeer eigentijds

Vanaf 1987 werkt hij aan een imposant oeuvre, steeds zoekend naar nieuwe, nog nooit geschilderde beelden. Zijn Megarealisme is onderdeel van de eigentijdse en internationale stroming die Hyperrealisme wordt genoemd waarbinnen hij inmiddels als een van de belangrijkste schilders gezien wordt.

TJALF SPARNAAY
Haarlem, 1954
selftaught
works in oil on canvas
Tjalf Sparnaay’s paintings hit the retina like bolts of lightning in a clear blue sky. No other painter confronts us quite so clearly with ordinary objects that we hold dear.

Since 1987, he has been working on his imposing oeuvre, constantly seeking new images that have never been painted before. What he calls Megarealism is part of the contemporary global art movement of Hyperrealism, and Sparnaay is now considered one of the most important painters working in that style.

July 22nd, 2013

Javier Arizabalo, picture processing/ Oilpaiting

High resolution picture processing, klik hier voor eerdere post van de kunstenaar.

July 16th, 2013

Oil painting-Javier Arizabalo/ Hyperrealisme

Javier Arizabalo

March 8th, 2013

Realistic Pencil Drawing Techniques

January 10th, 2013

Dirk Dzimirsky/ Hyperrealisme

Dirk Dzimirsky : Wauw, wat deze man kan maken, ik vind het super, zo echt, ontzettend knap. Tja, er zijn mensen die zeggen als je zo een foto kunt natekenen dan is het onzin, dan kun je net zo goed de foto ophangen, maar ik vind het geweldig als een mens dit kan. Ik moet ook denken aan Jopie Huisman, hij probeerde iedere keer het onderwerp van zijn werk, beter te kunnen tekenen en schilderen. Het was gewoon zijn missie om dit zo realistisch mogelijk te maken, ik raak daar niet op uitgekeken.
Vaak hoor ik mensen zeggen dat zij abstracte schilderkunst geweldig vinden, want dan kunnen zij zelf fantaseren over de voorstelling van het doek. Zo beweren zij, dat zij nooit uitgekeken zijn, op hun doek boven de bank (die dan prima past qua kleur;). Ik heb dat meer bij deze vorm van kunst, ik zou iedere keer willen kijken, elke vierkante cm. en dan uitpluizen, hoe hij/zij dit heeft gedaan. Dat is voor mij nu een mooie puzzel.

Wikipedia:
Het hyperrealisme, ook wel fotorealisme of superrealisme genoemd, is een stroming in de schilderkunst uit de jaren 60 en 70 van de twintigste eeuw. In deze vorm van hedendaagse kunst wordt de werkelijkheid op een zo realistisch en neutraal mogelijke manier weergegeven. Meer……

September 15th, 2012

VOKA – Venezia – Auf der Suche nach dem perfekten Bild

September 14th, 2012

VOKA – Salvador Dali – Spontaneous Realism

August 23rd, 2012

How to paint flesh tones &flesh colors instruction.

Een hele simpele opdracht is om de kinderen met plakkaatverf te laten oefenen in het mengen….laat ze hun hand tekenen (eventueel hand op papier en omtrek maken en wat moeilijker is het tekenen van je eigen hand)…dan schilderen met huidskleur…ze moeten goed kijken…door de gemengde verf dicht bij hun huid te houden….moet er meer een geel, rood of bruine tint bij….enz …hele goede oefening om vooral goed te leren kijken.

Zorg dat elk kind zijn/ haar eigen palet heeft, stukje glad karton (zodat niet alle vocht in het karton trekt, bv van sommige schoenendozen) of een wit bordje/ schotel (kringloop, of gewoon uit de koffiekamer;))

February 2nd, 2012

VOKA Mona Lisa Spontaneous Realism