Archive for April, 2011

April 29th, 2011

How to Storyboard Your Film/ AudioVisuele Vorming

Met kinderen in de bovenbouw een storyboard maken…goede planning is handig voordat de kinderen gaan filmen…dit is mooi om met groepjes te doen..het moet niet te lang duren..leer de kinderen draadpoppetjes tekenen..zo wordt het simpel om actieve figuurtjes te maken. Het filmpje is bedoeld voor de leerkracht als achtergrondinfo.

April 28th, 2011

Dutch Profiles: Marcel Wanders/ Design

Meer over Marcel Wanders en lesideeën kijk hier….

April 28th, 2011

A Dreamy Travel by the Architectural Art of Gaudí

Prachtige foto’s van Gaudi’s werk, de architectuur, de organische vormen en zijn geweldige mozaïeken. Kijk ook bij eerdere posts over Gaudi , Isaiah Zagar, lesideeën, mozaïekproject 1 en mozaïekproject 2.

April 27th, 2011

Mosiac Art/ lesidee /vaderdag

Voor vaderdag wil ik met de kinderen een mozaïek maken…het past mooi binnen het thema vakantie waar we straks in de OB mee starten na de meivakantie…en de kinderen hebben nog niet gewerkt met deze techniek (leerlijn).
Ik ga dit met verschillende groepen op verschillende niveaus werken…bij de kleuters ga ik met schelpen werken..mooie opdracht voor hen om in de meivakantie..schelpen te gaan zoeken..
Met de groepen 5 en 6 ga ik meer werken met tegels en oude borden…met de groepen 7 en 8 zou je ook met kapotte spiegels kunnen werken…..in dit filmpje zie verschillende materialen…het geeft mij inspiratie…
Wil je het koppelen aan een bekende kunstenaar dan kun je denken aan: Gaudi of Isaiah Zagar
Zie ook eerdere post mozaïek: Mosaïque dans un restaurant/atelier nayan en 4 jours de mosaïque collective/atelier nayan

April 27th, 2011

Antonio Gaudí/ Art Nouveau/Jugendstil

Wikipedia:
Antoni Gaudí i Cornet (Reus of Riudoms, 25 juni 1852 – Barcelona, 10 juni 1926), was een Spaans architect. Hij ontwierp rond 1900 markante gebouwen en objecten, vooral in Barcelona waarvan de Sagrada Família de bekendste is.
Hij wordt beschouwd als een grondlegger van de organische architectuur. Zijn werk valt onder de Art Nouveau/Jugendstil. In Catalonië is deze stijl het Modernisme catalá.
Kijk voor verdere info: hier op Wikipedia-site

April 26th, 2011

Mosaïque dans un restaurant/atelier nayan

April 26th, 2011

4 jours de mosaïque collective/atelier nayan

April 25th, 2011

In A Dream – a Documentary about Isaiah Zagar


Wikipedia:

Isaiah Zagar (born 1939) is a Philadelphia mosaic artist. He is notable for his murals which are primarily in or around Philadelphia’s South Street.

April 22nd, 2011

Afvalkunst Martijn Duifhuizen

In de vorige post zag je hoe een kunstenaar met afval uit zee een compositie maakte.In het volgende filmpje kun je zien hoe leerlingen olv een kunstenaar Martijn Duifhuizen een kunstwerk hebben gemaakt met afval, ook hier is kleur en vorm een belangrijk onderdeel van het werk.

April 22nd, 2011

social landscape experiment/ Recycling