Archive for November, 2011

November 29th, 2011

Titus, zoon van Rembrandt trailer/ Theater gr 1-3

Theater met levensgrote poppen over Titus, van Ila van der Pouw…kijk even op haar site dan kun je doorklikken op een lesbrief met leuke lesideeën.
Deze voorstelling sluit prima aan bij de interactieve rondleiding van het Rijksmuseum: Ik heet Titus, mijn vader is Rembrandt. Voor gr. 1-3

November 28th, 2011

Ontwerp je eigen Nachtwacht; wedstrijd/lesidee

Leuke wedstrijd…groepsopdracht….maak jouw/jullie Nachtwacht van Rembrandt…..het is een etentje maar dat kan makkelijk de hele klas…..groot genoeg zo’n museum;)

November 26th, 2011

De Gouden Eeuw – 100m2NL

Voor het kunstproject: ‘Oude Meesters’ is dit een goed filmpje om een snel en duidelijk overzicht aan kinderen te geven over het leven in deze tijd.

November 22nd, 2011

Oude meesters: Rembrandt’s Self-Portraits

Wil je portret tekenen met de kinderen dan is dit een goed filmpje ….laat ze een hoed opzetten uit deze tijd…en/of maak gebruik van licht voor een Claire obscur effect

November 18th, 2011

Thema Afrika: hut van klei met Ndebele patronen/Lesidee.

In het thema: ‘reis om de wereld’ subthema; Afrika…. heeft gr 6 een hut van klei gemaakt met de patronen van de Ndebele stam….in eerdere posts staan filmpjes over deze stam: Ndebele patronen en Ndebele muziek .

  In het volgende filmpje zie je hoe een BMW wordt beschilderd…geweldig..zou ik ook wel eens willen doen met kinderen!!!

November 16th, 2011

Afrika:gr 8, Linoleumsnede/ lesidee

  

  

November 12th, 2011

Steps to a Likeness: Oil Portraits

November 11th, 2011

Groep 5: Kubisme/Picasso/ klei/ lesidee

De kinderen van gr 5 hebben in de BeVo-les een teken/schilderopdracht gemaakt met uitleg over het Kubisme…zie eerdere post  naast deze opdracht kregen zij een ruimtelijk opdracht van klei. Goed rondom gewerkt…. verschillende standpunten/ perpectief. Na het bakken hebben zij dit uitgewerkt met plakkaatverf …voor een beter effect….even lakken (Hema transparant is goed en goedkoop). Natuurlijk is het van groot belang dat het werk mooi wordt tentoongesteld…bij ons is dat in de hal!

 

 …..oren, neuzen, ogen…deze kunnen overal!

November 7th, 2011

Wire sculpture by Gavin Worth

Mijn lesvoorbeeld van twee jaar terug met het thema: reis om de wereld/ subthema, Afrika gr 7

 

het begin van een giraf..later uitgewerkt met repen stof, raffia en fietsbanden…hele mooie resultaten ..helaas vergeten foto’s te maken …op de tweede foto zie je een pop en dit voorbeeld had een LL meegenomen…erg gaaf met snoeren en draden van elektra.

November 4th, 2011

Schildertechniek portret/ Portrait drawing