Archive for April, 2012

April 26th, 2012

Etageres/ lesidee moederdag/ chocolaatjes

         

Etageres gemaakt met gr 4..ontzettend leuk om te doen…..kinderen hebben zelf oud serviesgoed meegenomen en ook nog wat bij de recycle winkel gehaald..mn de prachtige beeldjes bovenop de kunstwerken. Ik had van de brandweer 2 dozen met witte schoteltjes gekregen en daarop konden de kinderen iets persoonlijks schilderen voor mama…ik had geen porseleinverf meer maar nog wel veel glasverf (over van ander project) en dat werkt ook prima…hoef je ook niet af te bakken…in een paar dunne lagen laten schilderen…. het serviesgoed stapelen: van onder naar boven…een bord>soepkom/schaaltje>schotel>kopje> schoteltje>vaasje/beeldje……geef de kinderen de opdracht om te kijken naar kleur, stevigheid en grootte…..op de etagere komen nog wat zelfgemaakte chocolaatjes (siliconenvorm van Xenos en repen van de Aldi)..recept erbij dan kunnen ze het thuis nog een keertje met hun ouders maken.

April 25th, 2012

Basket made with newspapers/ Moederdag

Zie ook eerdere post…..

April 25th, 2012

Moederdag: Vlechten met oude kranten/ RecycleArt

Resultaat van gr 6.

Weinig voorbereiding, geen moeilijke inkopen (afvalmaterialen) alles is op school dus lekker goedkoop;).

Benodigdheden: Stevig karton voor de bodem (oude dozen), heel veel oude kranten en wasknijpers (per kind 10 st).

Dit filmpje laat je aan de klas zien en dan samen aan de slag!

Afwerken met verf: (zonder verf kan ook maar voor kinderen is het afwerken met kleuren waarschijnlijk leuker):

  • plakkaatverf van school, daarna aflakken, spuitbus Hema
  • acrylverf, droogt met glans op, hoef je dus niet af te lakken
  • spuitbussen, werk buiten op schoolplein ivm fijnstof.

Ervaring uit de praktijk: ‘erg leuk om te doen wel pittig dus geschikt voor BB en zorg dat je veel wasknijpers hebt, om tussentijds vast te zetten’. Work in progress van  groep 6.

April 24th, 2012

Abstract Collage Demonstration painting Part 1 & 2

Klik hier voor eerdere post voor lesidee midden- bovenbouw: collage! (het verschrikkelijke muziekje krijg je er gratis bij;))

April 23rd, 2012

Moederdag/ Basket made with magazines.

April 22nd, 2012

Painting Big!

April 15th, 2012

Mediazine S01E07 Tijdmachine: van LP tot MP3

Voor verwerkingsopdracht klik hier voor eerdere post….

April 15th, 2012

Lesidee/ Moederdag- Vaderdag/ DIY Record Bowl

Maak met de kinderen een mooi design cadeau. Neem een LP met de lievelingsmuziek van papa of mama. Natuurlijk wel checken of dit ook echt mag, dat je niet een collectors item in de oven zet;). Maak van een LP een schaal. In de volgende video zie je hoe je de schaal maakt.

Vakintegratie: muziek, geschiedenis, taal, Engels. De grammofoonplaat, oude muziek, 45 en 33 toeren wat is dat? Zet een oude pick-up/ platenspeler in de klas. Laat de kinderen op zolder enz zoeken naar oude platen en bespreek deze. Ga in op de periode van deze muziekstijl (pop, disco, protest enz). Wat zegt de tekst, wat gebeurde er toen in de wereld enz. Ga verder in op de muziek, covers maken met een nieuwe beat (maat, ritme), laat ze tekst vertalen (eng/ned of ned/eng). Denk aan wat Ali B doet met oude muziek van Willeke, Doe Maar enz.

Wikipedia:
Een platenspeler (ook draaitafel, grammofoon of pick-up) is een apparaat om grammofoonplaten af te spelen. De eerste grammofoons bevatten een opwindmechanisme om de plaat te kunnen laten draaien en een hoorn om de trilling van de naald mechanisch te versterken. Moderne grammofoons bevatten een nauwkeurige en gestabiliseerde elektromotor om de plaat te kunnen laten draaien en nemen de trilling van naald op met een element. Middels een versterker wordt het kleine elektrische signaal elektronisch door bijvoorbeeld een luidspreker weergegeven. Meer….

April 13th, 2012

Miro Animation

Wikipedia:
Joan Miró (Barcelona, 20 april 1893 – Palma de Mallorca, 25 december 1983) was een Spaans kunstschilder, beeldhouwer, graficus en keramist van Catalaanse afkomst. Hij wordt gezien als een van de grootste surrealisten.
Miró was de zoon van een goudsmid en horlogemaker. Aanvankelijk volgde hij een handelsopleiding, maar begon in 1912 een kunstopleiding in Barcelona. In 1920 verhuisde hij naar Parijs waar hij lessen nam aan de Académie de la Grande Chaumière. In Parijs sloot Miró vriendschappen met Picasso, Max Ernst, Hans Arp en Magritte en kwam hij onder de invloed van het Kubisme. Evenals Picasso en George Braque heeft Miró nooit de conclusies van het kubisme doorgezet tot volledige abstractie. Zijn vormen, hoe vervreemdend ook, refereren altijd aan de realiteit – aan de concrete realiteit, of aan de realiteit zoals die bestaat tijdens het dromen…..verder lezen.