Lesidee/ Moederdag- Vaderdag/ DIY Record Bowl

Maak met de kinderen een mooi design cadeau. Neem een LP met de lievelingsmuziek van papa of mama. Natuurlijk wel checken of dit ook echt mag, dat je niet een collectors item in de oven zet;). Maak van een LP een schaal. In de volgende video zie je hoe je de schaal maakt.

Vakintegratie: muziek, geschiedenis, taal, Engels. De grammofoonplaat, oude muziek, 45 en 33 toeren wat is dat? Zet een oude pick-up/ platenspeler in de klas. Laat de kinderen op zolder enz zoeken naar oude platen en bespreek deze. Ga in op de periode van deze muziekstijl (pop, disco, protest enz). Wat zegt de tekst, wat gebeurde er toen in de wereld enz. Ga verder in op de muziek, covers maken met een nieuwe beat (maat, ritme), laat ze tekst vertalen (eng/ned of ned/eng). Denk aan wat Ali B doet met oude muziek van Willeke, Doe Maar enz.

Wikipedia:
Een platenspeler (ook draaitafel, grammofoon of pick-up) is een apparaat om grammofoonplaten af te spelen. De eerste grammofoons bevatten een opwindmechanisme om de plaat te kunnen laten draaien en een hoorn om de trilling van de naald mechanisch te versterken. Moderne grammofoons bevatten een nauwkeurige en gestabiliseerde elektromotor om de plaat te kunnen laten draaien en nemen de trilling van naald op met een element. Middels een versterker wordt het kleine elektrische signaal elektronisch door bijvoorbeeld een luidspreker weergegeven. Meer….

One Trackback to “Lesidee/ Moederdag- Vaderdag/ DIY Record Bowl”

Leave a Reply